fbpx Skip to main content
 

; be strong

 

; be heard

 

; be criminal

 

; be curious

 

; be revolutionary

 

; be resolute

1
1

Vorming

Documentaires over volwassen worden

Drie thema’s die de verbinding tussen een aantal documentaires aangeven. Eén van die thema’s in 2022 is vorming. Vorming, zoals in volwassen worden. Volwassen worden is niet per se iets dat met een bepaalde leeftijd te maken heeft. Door omstandigheden kun je al vroeg volwassen worden. Of helemaal nooit. Enkele documentaires over gewone mensen in bijzondere situaties.

Gevormd door de maatschappij
Twee generaties aan het woord over wat het betekent om vrouw te zijn in Sisterhood. Wat is er veranderd door de tijd heen? Hoe gaan we daar als maatschappij mee om? René is een jeugddelinquent die we bijna twintig jaar volgen in de documentaire René om te zien of en hoe hij een plek vindt, vanuit een omgeving waarin criminaliteit de meest logische keuze is. In Wij Praten Niet zijn het de slachtoffers van criminaliteit die centraal staan. Niet praten over seksueel geweld lijkt voor veel meiden ook een logische keuze…

De nieuwe generatie
Soms zijn patronen al generaties lang aanwezig tot er iets gebeurt of iemand opstaat om het anders te gaan doen. In Belfast is het de schooldirecteur Kevin die in Young Plato de kinderen leert dat zij de keuze hebben om de toekomst anders vorm te geven dan met oorlog en geweld. In Sarura is een groep jongeren vastbesloten om een rotsdorp opnieuw op te bouwen dat hun families ontnomen is. Het land van de Uru-eu-wau-wau in de Amazone wordt bedreigd en de jonge Bitaté wordt gekozen als leider van de stam om daar iets tegen te doen in The Territory.

Bekijk het thema Natuur

Bekijk het thema Natuur

Bekijk de tips van de programmeurs

Bekijk de tips van de programmeurs

Bekijk het thema Familie

Bekijk het thema Familie

Vorming, de documentaires

Wij Praten Niet - Beholders

19 augustus 2022

Wij Praten Niet (2022)

Sisterhood - Beholders

9 augustus 2022

Sisterhood (2022)

The Territory - Beholders

9 augustus 2022

The Territory (2022)

Young Plato - Beholders

8 augustus 2022

Young Plato (2022)

Sarura - Beholders

8 augustus 2022

Sarura (2022)

René - Beholders

1 augustus 2022

René (2022)