; be strong

behold 2022;

Sisterhood

Wat betekent het om vrouw te zijn in de huidige samenleving?

Hebben vrouwen nog feminisme nodig in het 21ste eeuwse West-Europa? Wat is er de voorbije decennia veranderd? En wat blijft hardnekkig aanwezig of zijn nieuwe pijnpunten? Een openhartige film voor mannen en vrouwen over wat het betekent om vrouw te zijn in onze maatschappij.

Geïnspireerd door Simone de Beauvoir’s feministische essay “De Tweede Sekse” gaat filmmaker Sophie Dros in gesprek met vier vrouwelijke generatiegenoten en een groep jonge meisjes om te achterhalen wat het betekent om vrouw te zijn in de huidige Nederlandse samenleving. De ervaringen van de twee verschillende generaties tonen wat er veranderd is of aan het veranderen is, en welke problematieken nog steeds hardnekkig aanwezig zijn. Ze delen universele verhalen over idealen en zelfbeeld, taboes en ongelijkheid, verbondenheid en empathie, geweld en angst. Voor vele vrouwen niets nieuws. Maar wanneer Dros de mannelijke crew betrekt in de gesprekken wordt het duidelijk hoe belangrijk het is om ervaringen te delen en naar elkaar te luisteren.

Sisterhood - Beholders

Sisterhood

Duur: 72 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Sophie Dros
Jaar: 2021

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseur: Sophie Dros

Sophie Dros maakt films over politiek incorrecte onderwerpen en levensstijlen die haar intrigeren. Om de oorsprong daarvan te vinden, graaft ze diep. Eenmaal op de bodem, begint de reis van Sophie met haar kijkers pas echt. Volgens Sophie is het medium film er om onze horizon te verbreden en helpt het ons om meer te leren over mensen en onderwerpen die we anders nooit tegen zouden komen.

Programma 2022

Datum: Zondag 9 oktober
Tijd: 19:45 uur
Gast: Sophie Dros
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel

Lees meer over ons thema Vorming
Lees meer over ons thema Vorming
Lees het director's statement van Sophie Dros
Lees het director's statement van Sophie Dros