; be chosen

Wij zijn een curated festival
En premières doen er voor ons niet toe

 

; be engaged

Wij organiseren ons festival voor makers
Wij maken tijd voor jouw verhaal en leren je graag kennen

 

; be welcome

Geen competitie, geen prijzen
Bij ons kun je meedoen, dat vinden we belangrijker dan iets winnen

1
1

Beholders; documentary dialogues

Internationaal documentairefestival Meierijstad

Beholders zet de kracht van documentaire voorop, biedt ruimte voor het verhaal van de maker en brengt de dialoog op gang. We zijn allemaal beholders, maar we zien allemaal wat anders. Wat zie jij?

Wij organiseren ons festival voor makers. We nemen de tijd om je te leren kennen en te luisteren naar je verhaal. We zijn een curated festival: inschrijven vinden we niet nodig, we gaan graag met je in gesprek. Premières vinden we niet belangrijk, en we doen niet aan competities en prijzen. Liever maken we echt contact met je, zodat we weten wat je belangrijk vindt. Wil je vooraf het gesprek aangaan met de moderator(en)? Wil je zelf je film introduceren, welke muziek wil je draaien en welke suggesties heb je voor (eventuele) andere gasten? De waarde van onze vertoningen zit voor een groot deel in de betrokkenheid van jou als maker. We maken graag ruimte voor jouw verhaal.

Beholders 2022 vindt plaats van 5 t/m 9 oktober op diverse locaties in Meierijstad.

Columns

Beholders - Susan Koenen - Joppe en Susan2021ColumnsHighlight BezoekersHighlight Makers
26 september 2021

Susan Koenen

Het was maart 2018 en ik was in Kopenhagen bij CPH:DOX, één van de grootste documentairefestivals ter wereld. Ik stond er met twee van mijn jeugddocumentaires: De Kinderburgemeester en Het…
Beholders - Ruud Lenssen (Foto Bram Becks)Highlight MakersHightlight FestivalInterviewsMakers
26 september 2021

Ruud Lenssen

‘Pionieren.’ Zo omschrijft filmmaker Ruud Lenssen zijn zoektocht naar de manier waarop hij het maakproces van zijn documentaires zoveel mogelijk in eigen hand houdt. Vorig jaar trok hij met zijn…
Beholders - Column - Lidija Zelovic2020ColumnsColumns 2020Highlight MakersHightlight FestivalMakers
6 oktober 2020

Lidija Zelovic

Beholders; documentary dialogues. Een internationaal documentairefestival, in het voor mij verre, exotische oord Meierijstad. Vorig jaar was ik erbij en inmiddels zijn we alweer een jaar verder. En wat een…
Beholders - Column - Yara Hannema2020ColumnsColumns 2020Highlight MakersMakers
27 juli 2020

Yara Hannema

Het klinkt eenvoudig, luisteren in een interview. Maar het tegendeel is waar. In het begin van mijn carrière als film- en documentairemaker liep ik met de microfoon rond in mijn…
Documentary Association of Europe

Documentary Association of Europe

Beholders is aangesloten bij DAE, een pan-europees netwerk van professionals in documentaires. Als festivals werken we daarin samen door kennis te delen, gezamenlijke events op te zetten, nieuwe presentatievormen te verkennen en bij te dragen aan elkaars industrieprogramma’s. Voor documentairemakers is het naast een netwerk ook een platform om een stem te hebben in de organisatievorm van festivals en cinema’s.

Bezoek de website van DAE

Uit de organisatie van het hele festival spreekt veel liefde voor documentaires. En dat zie je in alles terug.

Ruud LenssenWei

De meeste waarde van een documentairefestival zit in het gesprek dat je met elkaar aangaat. Het is fijn dat er op een festival als Beholders alle ruimte is voor dat gesprek.

Esmee van LoonDubbel Geluk

Beholders heeft een hele goede groep mensen, die er écht voor gaan. Zij creëren een warme sfeer, ze zetten echt een goed gevoel neer.

Yara HannemaRequiem for Williamsburg

Nieuwsbrief

Wij houden je graag op de hoogte van zaken die voor jou relevant zijn. Daarom hebben we een nieuwsbrief speciaal voor makers. Wil jij de nieuwsbrief ontvangen? Laat dan hieronder je gegevens achter.

Festivalkrant

Wil je een aantal exemplaren ontvangen van onze festivalkrant? Laat het ons hieronder weten. Je ontvangt een mailtje wanneer je de krant kunt verwachten. Volgend jaar ontvang je automatisch een mail met de vraag of je de krant dan weer wilt ontvangen.