; be resolute

behold 2022;

Sarura

De toekomst is een onzekere plek

Aan de rand van de Negev-woestijn vecht een groep jonge Palestijnen tegen de onderdrukking door de Israëlische militairen. “Youth of Sumud”, de jeugd van de standvastige volharding, willen het land terug dat van hun families gestolen was en op die manier het oude rotsdorp Sarura opnieuw opbouwen.

Zij treden de agressie tegemoet met geweldloze actie, zichzelf verdedigend tegen de geweren met hun camera’s: ze verzetten zich tegen verwoesting en dood met hoop en leven. Tien jaar na hun eerste documentaire over de geweldloze strijd op de West Bank, keren de regisseurs  terug naar het dorp At-Tuwani en vertellen zij aan de hand van archiefmateriaal van meer dan vijftien jaar oud hoe de kinderen zijn opgegroeid.

Sarura - Beholders

Sarura

Duur: 92 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Nicola Zambelli
Jaar: 2022

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseur: Nicola Zambelli

Nicola Zambelli is een Italiaanse documentairemaker, die ook reportages en artistieke video’s maakt. Hij is afgestudeerd in Hermeneutische Filosofie, wat gaat over de interpretatie van geschreven teksten. Zijn werk wordt misschien het best omschreven als visuele antropologie. En hij is al vanaf het begin een vriend van Beholders…

Programma 2022

Datum: Vrijdag 7 oktober
Tijd: 19:45 uur
Gast: Nicola Zambelli
Moderator: Vincent Gil-Toresano
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel

Lees meer over ons thema Vorming
Lees meer over ons thema Vorming
Lees het director's statement van Nicola Zambelli
Lees het director's statement van Nicola Zambelli