fbpx Skip to main content

behold;

Phoenix Cultuur

Phoenix Cultuur is er voor jou! En bij jou in de buurt.

Ontdek en ontwikkel je eigen talent bij Phoenix Cultuur. Met een gevarieerd scala aan cursussen, workshops en activiteiten willen wij je laten kennismaken met cultuur. Kunstprofessionals verzorgen de lessen: musici, dansers, theatermakers en beeldend kunstenaars. Onder hun begeleiding en coaching kun jij je specialiseren in een van de kunstdisciplines.

>> Kijktips
In the Studio

De film nodigt de kijker uit om zich onder te dompelen in het donkerrood, het aardse geel of het zilverachtige grijs, in de stroken van de kwast en de structuren van diverse van de schilderijen van Carlos Salas die van alles bij je op kunnen roepen; kaarten, constellaties, landschappen…

Shadowman

Shadowman gaat over het chaotisch leven van een vergeten artiest. Van zijn vroege roem als schilder, door zijn worsteling met heroïne, tot zijn verrassende comeback toen street art explodeerde om een van de meest populaire kunstbewegingen van de wereld te worden. Voor Banksy was er Hambleton.

Summa

Een jonge Wit-Russische kunstenares laat haar echtgenoot in Minsk achter om een vriend, de bejaarde kunstschilder Andrzej Strumillo, in zijn idyllische huis in Polen te bezoeken. Het is een sprookjesachtige plek, omringd door moerasland en een rivier.

Klanken van Oorsprong

De muzikale documentaire is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden. Het geeft weer hoe Nederlands-Indische muzikanten wisten te assimileren en hoe ze een verandering teweegbrachten in het Nederlandse muzieklandschap en ver daarbuiten.

Beautiful Things

Een symfonische reis door tempels van staal en beton. Vier mannen werken als monniken en voeren elke dag eenzaam en stil dezelfde mechanische rituelen. Zij voorzien onbewust in de basis voor de keten van creatie, transport en vernietiging van de objecten die onze obsessieve levensstijl voeden.

Beholders Shadowman (Photo: Hank O'Neal)
Beholders Summa
Beholders - Klanken van Oorsprong
Beholders BeforeMyFeetThouchTheGround
Beholders In The Studio