; be creative

behold;

Shadowman

Voor Banksy was er Hambleton

In de jaren tachtig stond Richard Hambleton bekend als Shadowman. Een spook in de nacht die honderden waanzinnige silhouetten schilderde op de muren van Manhattan. Samen met Keith Haring en Jean-Michel Basquiat stond hij aan het begin van de street art beweging. Drugsverslaafd en dakloos verdween hij uit die scene, maar twintig jaar later krijgt Shadowman een nieuwe kans. De vraag is wat hij daarmee doet…

Shadowman dompelt de kijker onder in een chaotisch leven van een vergeten artiest. Van zijn vroege roem als schilder, door zijn worsteling met heroïne, tot zijn verrassende comeback toen street art explodeerde om een van de meest populaire en lucratieve kunstbewegingen van de wereld te worden. Voor Banksy was er Hambleton.

Shadowman is een trip door de raadselachtige, pijnlijke, opwindende en soms beangstigende wereld van een briljante kunstenaar die de slaaf is geworden van zijn creativiteit en verslaving. Met zeldzaam beeldmateriaal van de muziek- en kunstscene uit de jaren tachtig wordt een onuitwisbaar portret geschetst van New York. Haar drie meest gewaardeerde en baanbrekende kunstenaars waren vrienden en rivalen. Jean-Michel Basquiat, op zijn 27e overleden; Keith Haring, op zijn 31e overleden; en Richard Hambleton, opvallend genoeg nog steeds in leven en aan het werk in 2017. Drie decennia heeft hij zich gedefinieerd door buiten het systeem te leven, buiten de studio en zelfs buiten de wet. Maar altijd werkend aan meer kunst.

Shadowman toont een invloedrijke schilder, een moeilijk te bereiken kunstenaar op een heroïsche tocht, in wat hij zelf noemt “zijn laatste dagen”.

Beholders Shadowman
Shadowman

Duur: 81 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Geen
Regisseur: Oren Jacoby
Land: Verenigde Staten
Jaar: 2017

>> Bekijk de trailer
Programma

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zaterdag 12 oktober
Tijd: 19:00 uur
Locatie: Podiumzaal, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 14:30 uur
Locatie: Bizzi
Steeg 3, Schijndel

Gratis consumptie

Bij elke voorstelling krijg je bij binnenkomst een bon voor een gratis consumptie. Deze bon kan besteed worden na de Q&A. Zo hopen we dat je nog even blijft en vooral dat je het gesprek aangaat met onze andere bezoekers…

Online verkoop

Kaartjes kunnen alleen besteld worden op deze website en online betaald worden. Na betaling krijg je van ons een mail met je e-ticket. Als je een vraag of problemen ervaart met betrekking tot de kaartjes, stuur ons dan een mailtje op tickets@beholders.nl.

Retourneren van kaartjes

Als je je kaartjes wilt retourneren of omruilen, stuur ons dan een mailtje via tickets@beholders.nl. We bekijken elke vraag op zichzelf en houden rekening met de reden, de tijd tot de voorstelling en of de voorstelling uitverkocht is.