fbpx
0

behold;

Fairtrade Meierijstad

Eerlijke en duurzame handel

Fairtrade is een duurzame vorm van handel. Door de eerlijke lonen krijgt de lokale bevolking een echte kans op een beter leven. Met de extra inkomsten worden scholen gebouwd, waterputten aangelegd, sanitaire voorzieningen gemaakt en nog veel meer. Fairtrade producten maken voor deze mensen het verschil tussen overleven en ontwikkelen. Als Fairtrade gemeente werken wij aan het vergroten van het aanbod fairtrade producten. Gemeente, winkels, scholen, bedrijven en sportverenigingen nemen allemaal Fairtrade producten op in hun assortiment of gebruiken ze zelf.

Documentaires zijn voor ons een krachtig medium om het verhaal te vertellen van Fairtrade. Documentaires over wat er in de wereld gebeurt, waarvan we willen dat het anders wordt en documentaires over de mooie verhalen van de voorbeelden over hoe het ook kan. Graag geven we daarom vanuit Fairtrade Meierijstad een paar tips over documentaires in het programma van Beholders.

Beholders - Fairtrade Meierijstad
>> Kijktips
Beholders Machines
Machines

Een registratie van de ongehoorde, ongereguleerde industrialisatie in India, geïllustreerd door de talrijke textielfabrieken. Machines portretteert één van die fabrieken, terwijl het de duizenden arbeiders vertegenwoordigt, die werken, leven en lijden in een omgeving waar ze niet aan kunnen ontsnappen.

Beholders The harvest
The Harvest

Een docu-musical met als doel de vernedering van de arbeiders in het veld te laten zien die uitgebuit worden door de bendeleiders. De verdiende oogst van dit harde werk lijkt in de realiteit van verblijfsvergunningen die vernieuwd moeten worden en valse loonbriefjes nog ver weg.

Be ethical Beholders
Well Fed

Er is een sterke weerstand tegen het genetisch modificeren van gewassen. Waar komt die weerstand toch vandaan? En vooral: welke impact heeft de weerstand in het Westen op mensen in armere landen, voor wie de aanwezigheid van voldoende voedsel niet zo’n zekerheid is als hier?

Beholders Beautiful Things
Beautiful Things

Er is een generatie die in hun leven veel spullen heeft verzameld, het punt van verzadiging ver voorbij. Zij groeiden op in de gloriedagen van commerciële televisie en zijn de eerste generatie die ervan verlost is. Door internet. Nu zijn ze veertigers en zoeken ze naar een uitweg.

Be upset Beholders
Ghost Fleet

De film volgt Patima, die vanuit Bangkok een organisatie runt waarmee ze hulp biedt aan ex-slaven. Vergezeld door onder anderen Tun Lin, die op zijn veertiende werd ontvoerd en elf jaar lang werd gedwongen te werken op een vissersboot, onderneemt Patima een expeditie naar Indonesië.

Beholders Ghost Fleet
Beholders Machines
Beholders Well Fed
Beholders The Harvest