; be brave

behold;

Climate Warriors

Op weg naar duurzame energie: dit is hét moment.

Climate Warriors zet de grote uitdaging van onze tijd in de schijnwerpers: de energietransitie – de grootste structurele hervorming sinds het begin van het industriële tijdperk. De film geeft een stem aan mensen uit de hele wereld, die er van overtuigd zijn dat we een snelle verandering nodig hebben om ons milieu en onze mensenrechten te beschermen. Deze klimaatstrijders, verenigd door een gezamenlijk gevoel van verantwoordelijkheid en hoop, staan ​​op tegen lobbyisten en onmenselijke sociale realiteiten. Ze bieden oplossingen voor een energietransitie met geavanceerde technologieën en inspirerend activisme.

De klimaatstrijders zijn allemaal van mening dat hernieuwbare energiebronnen dé sleutel zijn voor een vreedzame wereld. Ongeacht leeftijd, geslacht, huidskleur of afkomst, ze hebben één gezamenlijk doel: de energietransitie laten plaatsvinden. Ze vechten voor verandering, om onze planeet te redden en sociale onrechtvaardigheid en energie-afhankelijkheid te verminderen.

Climate Warriors biedt een kijkje in de binnenkant van een moderne revolutie en legt de focus op hen die verantwoordelijkheid nemen voor hun energievoorziening. Met een journalistiek-analytische aanpak, ondersteund door diepgaand onderzoek, toont de documentaire de dagelijkse strijd van activisten, ondernemers en wetenschappers om de energietransitie echt te maken. Een noodzakelijke én haalbare stap naar een betere toekomst.

Beholders - Climate Warriors
Climate Warriors

Duur: 86 minuten
Gesproken taal: Duits en Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Carl-A. Fechner
Land: Duitsland
Jaar: 2017

>> Bekijk de trailer
Programma

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zaterdag 10 oktober
Tijd: 19:30 uur
Gast: Carl-A. Fechner
Moderator: Stef Soons
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zondag 11 oktober
Tijd: 11:00 uur
Gast: Carl-A. Fechner
Moderator: Rick Versteegh
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel