; be manipulated

behold 2020;

Free to Rock

Hoe hardrock de muur neerhaalde

Free to Rock is een documentaire geregisseerd door viervoudig Emmy-winnaar Jim Brown en verteld door Kiefer Sutherland. Rock & Roll verspreidde zich als een oncontroleerbaar virus door Oost-Europa, ondanks communistische pogingen om het te verbieden. Duizenden undergroundbands en miljoenen jonge fans die verlangden naar westerse vrijheden en deze muziek als Sound of Freedom omarmden, hebben de geweldloze implosie van het Sovjetregime aangewakkerd.

Free to Rock volgt de belangrijkste politieke, muzikale en activistische spelers in dit levensechte drama toen de KGB hardhandig toesloeg en het rockvirus probeerde uit te roeien met arrestaties, knokpartijen en doodsbedreigingen. Presidenten, diplomaten, spionnen en rocksterren uit het Westen en de Sovjet-Unie onthullen hoe rock & roll-muziek een bijdrage leverde aan het beƫindigen van de Koude Oorlog.

Beholders - Free to Rock

Free to Rock

Duur: 60 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: n.v.t.
Regisseur: Jim Brown
Land: Verenigde Staten

Onze gasten

Huub Bellemakers

Huub Bellemakers (Tilburg, 1979) is campagnevoerder, Midden-Europadeskundige en metal DJ. Hij studeerde af in Midden- en Oost-Europese moderne geschiedenis met de nadruk op Hongarije. Hij publiceerde over Hongarije in diverse media, draagt bij aan podcasts en geeft politiek advies. Daarnaast is hij metal DJ op onder andere De Zwarte Cross en Into the Grave.

Programma 2020

Datum: Vrijdag 9 oktober
Tijd: 21:00 uur
Moderator: Edwin van de Schoot
Gast: Huub Bellemakers
Locatie: City Theater
Hoofdstraat 145, Schijndel