; be hardcore

behold 2020;

Thunderdome Never Dies

Over het iconische verleden en de toekomst van het legendarische feest

De film vertelt het verhaal over het iconische verleden, de comeback in 2017 én de toekomst van het legendarische feest. Gekenmerkt door zijn Aussie-tracksuit, Air Max en kale kop, is de gabber al vanaf begin jaren 90 actief in de dancewereld. De gabbercultuur is de grootste jongerencultuur die Nederland ooit heeft gekend en werd door de jaren heen zowel verheerlijkt als verafschuwd.

Achter deze belangrijke grondlegger van de dancemuziek schuilt een legendarisch verhaal dat je meesleept in het heden en verleden van Thunderdome. Wat voor velen als onopgemerkt is gebleven, heeft Thunderdome niet alleen te kampen gehad met successen, maar ook tegenslagen. In 2012 stopten de feesten van Thunderdome en pas vijf jaar later kwam Thunderdome met een comeback in 2017. Hoe en waarom dit gebeurde is onder andere te zien in de film Thunderdome Never Dies. Want een film over het grootste indoorfeest van Europa is natuurlijk een ode aan de gabbercultuur.

De film vertelt het verhaal over het iconische verleden van Thunderdome, de comeback in 2017 én wat de toekomst allemaal teweeg zal brengen. Verhalen van de oprichters Duncan Stutterheim, Irfan van Ewijk (van ID&T) en Sander Groet (Mysteryland) of dj’s als DJ Promo, The Prophet, DJ Dano, Gizmo en Da Mouth of Madness zorgen voor een realtime experience van het sterke en loyale merk. De vette beelden van de vroegere feesten slepen je mee naar het diepe verleden van de gabbers. Lukt het Thunderdome om zichzelf opnieuw uit te vinden met een nieuwe generatie ravers? Ga op een trip down memory lane en kijk uit naar de toekomst met de pioniers van toen en de nieuwe gezichten van nu.

Beholders - Thunderdome Never Dies

Thunderdome Never Dies

Duur: 71 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: N.v.t.
Regisseur: Ted Alkemada, Vera Holland
Land: Nederland
Jaar: 2019

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseur: Ted Alkemade

Ted (1990) regisseert documentaires en commercials. Zijn werk kenmerkt zich door esthetisch beeld en urgente verhalen. Als autodidact maakte hij al gauw een prijswinnende korte documentaire: Wij jagen. Al snel volgde meerdere mid-length docs en commercials voor online en TV, waaronder Thunder (3LAB/KRO-NCRV). Hoe groot het onderwerp ook is, in zijn aanpak werkt hij het liefst in een klein team, waardoor hij genoeg energie kan steken in de – vaak echte – mensen voor de camera.

Programma 2020

Datum: Zaterdag 10 oktober
Tijd: 21:00 uur
Gast: Ted Alkemade
Gast: Vera Holland
Locatie: City Theater
Hoofdstraat 145, Schijndel