fbpx Skip to main content

moderator;

Arthur Frieser

Arthur is ondernemer. Hij runt een organisatieadviesbureau en met zijn team begeleidt hij onder meer bij organisatieontwikkeling, digitalisering en verandering. Hij is actief als vrijwilliger op allerlei gebied, zoals bij Beholders als moderator maar ook als bestuurder bij Stichting Streekpark Kienehoef. Hij is geboren in Schijndel, ging naar de middelbare school in Veghel en woont in Sint-Oedenrode: Meierijstad is zijn thuis. Een enthousiaste, nieuwsgierige, bezige bij.

“Het voeren van een natuurlijk gesprek met zowel de maker als het publiek en het geven van ruimte aan iedereen om zijn verhaal te doen, zijn volgens mij belangrijke aspecten voor een moderator. Zelf ga ik er met open vizier in, vanuit gezond verstand, vanuit het hart en vanuit datgene wat de zaal me op dat moment brengt. Een serieus onderwerp moet je vooral in zijn waarde laten, daar moet je geen grolletje van maken. Om dat te kunnen doen, toets ik de documentaire eerst op mijn eigen gevoel. Dat gevoel is de opmaat van de manier waarop ik het gesprek aanga. Maar het mag nooit leidend worden! Er moet vooral ruimte blijven voor de maker en de zaal om hun mening te geven.

Ik verheug me nu al op de kleurverschillen die ontstaan bij de kijkers. Ik hoop dat ze veel vragen gaan stellen. Je kunt mij niet gelukkiger maken dan dat er volop interactie is met de zaal. En daar ga ik ook alles aan doen: ik ben dan zelfs in staat om van het podium te springen en gewoon de zaal in te gaan om reacties los te maken! Beholders is een uniek evenement. Allereerst omdat het eens níét in Amsterdam plaatsvindt, maar in een zich nog volop ontwikkelende gemeente als Meierijstad. Dat vind ik echt heel gaaf. Hoeveel documentairefestivals zijn er eigenlijk in Nederland? Het is toch geweldig dat wij als Meierijstad dit hebben! En het heeft een maatschappelijke functie: het stimuleert het goede gesprek tussen mensen onderling. Dat alles samen maakt Beholders een heel krachtig concept, waar ik graag onderdeel van ben.”

Arthur Frieser - Beholders
Bekijk alle moderatoren

Bekijk alle moderatoren

Lees alle columns

Lees alle columns