; be prescient

behold 2022;

The Future of Food

Hoe voeden we 10 miljard mensen zonder de planeet te verwoesten?

Slow foodie Joris Lohman en techno-optimist Hidde Boersma hebben een hoop gemeen: ze zijn halverwege de dertig, hebben drie kinderen en wonen in Amsterdam. Maar als het gaat om de toekomst van de voedselvoorziening, dan staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Joris gelooft dat de wereld zich zou moeten richten op een leven dat meer in harmonie is met de natuur en het vinden van voedsel in de regio en in het seizoen. Hidde denkt dat we onze voedselproductie nog verder moeten intensiveren om zo ruimte te creëren voor de natuur en hij denkt dat genetisch gemodificeerde organismen een zegen voor de wereld zijn.

Wanneer de Nederlandse overheid ze vraagt om de handen ineen te slaan en met een overkoepelend plan te komen, starten ze samen aan een emotionele reis. Lukt het ze om een visie te vinden voor een wereldwijde oplossing of komen ze terug met lege handen?

The Future of Food - Beholders

The Future of Food

Duur: 53 minuten
Gesproken taal: Nederlands, Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Karsten de Vreugd
Jaar: 2022

Onze gasten

Regisseur: Karsten de Vreugd

Filmmaker en acteur, heeft een gezonde argwaan tegen de mening van de meerderheid. Hoe komen we los van onze aannames en durven we open te staan voor andere inzichten? Los van de eventuele uitkomst. Hoe kunnen wij een verhaal vertellen wat niet preekt, maar prikkelt en een brug slaat tussen mensen die hetzelfde voor ogen hebben: een betere aarde.

Journalist: Hidde Boersma

Moleculair bioloog en freelance wetenschapsjournalist voor onder andere De Volkskrant, De Correspondent en de Elsevier. Hij ziet in genetische modificatie een krachtige techniek, die kan bijdragen aan het verbeteren van voedselvoorziening in ontwikkelingslanden. Hij vindt de weerstand in het Westen er één van onuitstaanbare luxe. Het is volgens hem een onrecht dat wordt opgelegd door de gevulde buiken op de voedselonzekeren.

Programma 2022

Datum: Zaterdag 8 oktober
Tijd: 20:00 uur
Gast: Karsten de Vreugd
Gast: Hidde Boersma
Moderator: Arthur Frieser
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel

Lees meer over ons thema Natuur
Lees meer over ons thema Natuur
Bekijk hun eerdere documentaire op Beholders 2019
Bekijk hun eerdere documentaire op Beholders 2019