; be aware

behold;

Inside Lehman Brothers

Het verhaal van een crisis verteld door de klokkenluiders

De val van Lehman Brothers in 2008 stortte de wereld in een van de grootste recessies aller tijden. In een meeslepend onderzoek kijkt Jennifer Deschamps naar de oorzaken van de verliezen van een bank die boven iedere verdenking verheven is.

Op 15 september 2008 vraagt Lehman Brothers officieel zijn faillissement aan. Losgelaten door de overheid en zonder een koper verdwijnt de respectabele bank die in 1850 in New York opgericht is. Een schuld achterlatend van honderden miljarden dollars.

Dit financiële instituut heeft jaren ervoor in een wedloop naar winst de subprime hypotheken ontwikkeld, maar die kregen al snel de naam toxic loans. Deze subprime hypotheken werden toegekend aan bescheiden huishoudens of huishoudens zonder inkomen, waardoor honderdduizenden Amerikanen huiseigenaar zijn geworden. Maar in 2007, toen de hypotheekbubbel barstte, zorgden de stijgende rentetarieven ervoor dat die eigenaren al snel hun verplichtingen niet meer konden voldoen. Een golf van beslagleggingen volgt door de Verenigde Staten, vooral Californië wordt daarbij geraakt…

Inside Lehman Brothers
Inside Lehman Brothers

Duur: 85 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Jennifer Deschamps
Land: Frankrijk, Canada
Jaar: 2018

>> Bekijk de trailer
>> Onze gasten
Regisseur: Jennifer Deschamps

Jennifer Deschamps is afgestudeerd in bestuurswetenschappen en internationaal recht en een master in media. Met een passie voor literatuur en film heeft zij zich toegelegd op documentaires. Ze is er van overtuigd dat onderzoeksjournalistiek veel kan betekenen voor creatieve documentaires. Eerder maakte ze “God died in Rwanda” in 2005 en “Facing Carlos the Jackal” in 2018.

Programma

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Donderdag 10 oktober
Tijd: 22:30 uur
Locatie: Podiumzaal, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Vrijdag 11 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: van den Bosch Experience
Molentiend, Erp

Gratis consumptie

Bij elke voorstelling krijg je bij binnenkomst een bon voor een gratis consumptie. Deze bon kan besteed worden na de Q&A. Zo hopen we dat je nog even blijft en vooral dat je het gesprek aangaat met onze andere bezoekers…

Online verkoop

Kaartjes kunnen alleen besteld worden op deze website en online betaald worden. Na betaling krijg je van ons een mail met je e-ticket. Als je een vraag of problemen ervaart met betrekking tot de kaartjes, stuur ons dan een mailtje op tickets@beholders.nl.

Retourneren van kaartjes

Als je je kaartjes wilt retourneren of omruilen, stuur ons dan een mailtje via tickets@beholders.nl. We bekijken elke vraag op zichzelf en houden rekening met de reden, de tijd tot de voorstelling en of de voorstelling uitverkocht is.