fbpx Skip to main content

behold;

Kindervakantieweek Schijndel

Geef kinderen de ruimte

In veel kernen in de gemeente Meierijstad wordt jaarlijks een Kindervakantieweek of jeugdvakantiewerk georganiseerd voor de kinderen uit dat dorp. Zo gebeurt dat ook al 35 jaar in Schijndel. In dit jubileumjaar zijn we verheugd dat er een pakkende film op het programma van Beholders staat.

De Kindervakantieweek is ooit opgezet om kinderen die niet op vakantie konden toch een leuke week vol plezier aan te bieden. Ook de laatste jaren wordt de toegang mogelijk gemaakt voor kwetsbare doelgroepen. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en vele sponsoren die elk jaar weer klaarstaan om een mooi programma samen te stellen. Een week lang zijn de kinderen in hun eigen wereld en zij gaan ook weer blij naar huis.

Het Wilde Westen is eigenlijk een soort Kindervakantieweek, maar dan het hele jaar door. In Amsterdam West, midden in het Rembrandtpark, is een plek waar kinderen terecht kunnen om te bouwen. Het Wilde Westen laat zien dat het niet alleen leuk is om een bouwdorp te organiseren, maar dat er hele sociale patronen terug te zien zijn. Samen bouwen, samen leven.

>> Kijktips
Het Wilde Westen

Verscholen in het park van een multiculturele wijk in Amsterdam-West ligt bouwspeelplaats ‘t Landje. Elke dag staan er kinderen te dringen voor het hek. In ‘t Landje kunnen ze hun eigen hutje bouwen, maar er is ook altijd een luisterend oor voor hun problemen.

Hoe Nikita Een Paard Kreeg

In deze prachtige korte film vertelt de Amsterdamse Nikita over haar leven, we zien een vrolijk, trots en sociaal kind dat zingt zoals ze gebekt is. Nikita werd bijna het licht uit de ogen getreiterd maar nooit het lef uit haar donder. Ze is nu eenmaal iemand die altijd boven het maaiveld uit zal steken.

Kinders

We volgen kinderen en jongeren met uiteenlopende achtergronden tijdens hun moeilijke, verwarrende en grappige beslommeringen. De kinderen veranderen van onzichtbare buitenstaanders tot zelfbewuste jonge mensen, die hun verborgen talenten leren uiten door de kracht van muziek.

Beholders Het Wilde Westen
Beholders Hoe Nikita een paard kreeg
Beholders - Kinders