; be genuine

behold;

Hoe Nikita een paard kreeg

Eigentijds sprookje over een meisje uit Amsterdam Oost

In deze prachtige korte film vertelt de Amsterdamse Nikita over haar leven, we zien een vrolijk, trots en sociaal kind dat zingt zoals ze gebekt is. Gaandeweg wordt duidelijk dat ze op de lagere school jaren achter elkaar op een vreselijke manier gepest is. Nikita vertelt in al haar kwetsbaarheid en zonder schaamte wat er gebeurde, wat dit met haar heeft gedaan en hoe ze er weer bovenop is gekomen. Ze begreep niet waarom het haar overkwam, maar ze vond het niet netjes en ook asociaal. Ongelofelijk dapper is ze als ze zegt: ‘ en het raakt je toch wat ze allemaal doen’. Nikita werd bijna het licht uit de ogen getreiterd maar nooit het lef uit haar donder. Ze is nu eenmaal iemand die altijd boven het maaiveld uit zal steken.

Documentaires voor volwassenen waar je ook met je kinderen naar toe kan. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit is één van de drie films die we gratis aanbieden in het City Theater in Schijndel in samenwerking met SOS700.

Beholders Hoe Nikita een paard kreeg
Hoe Nikita een paard kreeg

Duur: 24 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Geen
Regisseur: Anneke de Lind van Wijngaarden
Land: Nederland
Jaar: 2007

>> Onze gasten
Regisseur: Anneke de Lind van Wijngaarden

Anneke de Lind van Wijngaarden maakt documentaires voor televisie (VPRO, IKON, NCRV) en festivals als IDFA en Tweetakt, zowel in opdracht als eigen werk. In haar documentaires legt Anneke van heel dichtbij vast hoe haar onderwerp, veelal kinderen, op enig moment een belangrijke stap in hun leven zetten.

Programma

Kaartjes: € 0,- per stuk
Bestellen i.v.m. beschikbare plekken
Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 13:00 uur
Locatie: City Theater
Hoofdstraat 145, Schijndel

Gratis consumptie

Bij elke voorstelling krijg je bij binnenkomst een bon voor een gratis consumptie. Deze bon kan besteed worden na de Q&A. Zo hopen we dat je nog even blijft en vooral dat je het gesprek aangaat met onze andere bezoekers…

Online verkoop

Kaartjes kunnen alleen besteld worden op deze website en online betaald worden. Na betaling krijg je van ons een mail met je e-ticket. Als je een vraag of problemen ervaart met betrekking tot de kaartjes, stuur ons dan een mailtje op tickets@beholders.nl.

Retourneren van kaartjes

Als je je kaartjes wilt retourneren of omruilen, stuur ons dan een mailtje via tickets@beholders.nl. We bekijken elke vraag op zichzelf en houden rekening met de reden, de tijd tot de voorstelling en of de voorstelling uitverkocht is.