fbpx Skip to main content
 

; be positive

behold;

CHV Academy

Kunst is investeren in de toekomst

Kinderen en jongeren moeten geïnspireerd en gestimuleerd worden om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Creatieve geesten hebben ruimte en vertrouwen nodig om tot bloei te komen. Het op een vroege leeftijd kennis maken met kunst en cultuur en het stimuleren en inspireren van talent resulteert in jonge, creatieve, nieuwe denkers en makers die aansluiten bij de nieuwe maatschappij, het bedrijfsleven en het onderwijs. Wie de toekomst serieus neemt, moet kunstonderwijs serieus nemen!

Samen met partners uit het onderwijs, bedrijfsleven, gemeente Meierijstad en kunstonderwijs, bouwen we aan een nieuwe coöperatie: CHV Academy – Circle of Talent. CHV Academy gebruikt de sportwereld als voorbeeld, daar kunnen kinderen zich vanaf de breedtesport, via selecties, doorontwikkelen naar de topsport.  In de Circle of Talent kunnen kinderen en jongeren door middel van kunstonderwijs hun talenten ontwikkelen via de Breedtekunst (het primair en voortgezet onderwijs) en Talentklassen in de vrije tijd naar de Topkunst (kunstvakopleidingen). Natuurlijk hoeft niet elk kind een kunstprofessional te worden. Wel staan we bij de CHV Academy voor het ontdekken van je talenten: met kunst leer je jezelf kennen, ontwikkel je je creativiteit en krijg je meer zelfvertrouwen!

>> Kijktips
Joe's Violin

Toen Joe Feingold, een 91 jaar oude overlevende van de Holocaust, hoorde dat zijn favoriete lokale radiozender muziekinstrumenten inzamelde voor de schoolkinderen van New York, besloot hij dat de tijd daar was om afstand te doen van de viool die hij zeventig jaar gekoesterd had.

Kinders

We volgen kinderen en jongeren met uiteenlopende achtergronden tijdens hun moeilijke, verwarrende en grappige beslommeringen. De kinderen veranderen van onzichtbare buitenstaanders tot zelfbewuste jonge mensen, die hun verborgen talenten leren uiten door de kracht van muziek.

Beholders My Own Private War
Beholders JoesViolin (Photo: Bob Richman)
Beholders Summa
Beholders BeforeMyFeetThouchTheGround
Beholders GrannyProject