; be touched

behold 2019;

Joe's Violin

Hoe een simpel gebaar een diepe indruk kan maken

Toen Joe Feingold, een 91 jaar oude overlevende van de Holocaust, hoorde dat zijn favoriete lokale radiozender muziekinstrumenten inzamelde voor de schoolkinderen van New York, besloot hij dat de tijd daar was om afstand te doen van de viool die hij zeventig jaar gekoesterd had. Joe had de viool in 1946 bemachtigd, waar hij hem geruild had tegen een pakje sigaretten toen hij in een kamp voor ontheemde mensen zat in Zeilsheim, in de buurt van Frankfurt in Duitsland. De viool vormde een krachtige en emotionele herinnering van de vooroorlogse tijd met zijn Joodse familie in Polen. Een leven vol muziek, vooral dankzij zijn moeder. De Tweede Wereldoorlog heeft de familie uit elkaar geslagen en veel familieleden hebben de oorlog niet overleefd.

De toegewijde staf van de school koos de twaalfjarige Brianna Perez als degene die op de viool van Joe zou mogen spelen. Deze jonge muzikante vindt rust in het spelen op de viool, tussen haar uitdagingen en in moeilijke tijden. In juni 2015 ontmoeten Joe en Brianna elkaar voor de eerste keer, als Joe haar uitnodiging aanneemt om haar school te bezoeken en haar te komen horen spelen op zijn viool. In een emotionele ontmoeting speelt Brianna een liedje dat zijn moeder voor hem zong voor de oorlog. Ondanks het leeftijdsverschil van tachtig jaar en hun totaal verschillende achtergronden ontstaat er een sterke band tussen Joe en Brianna door de kracht van muziek.

Beholders Joe's Violin
Joe's Violin

Duur: 24 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Kahane Cooperman
Land: Verenigde Staten
Jaar: 2016

>> Bekijk de trailer
Moderator: Sophie de Ruijter

Sophie de Ruijter zal op zaterdag moderator zijn. Als musicus en onderwijzer kun je Sophie het beste omschrijven als een creatieve duizendpoot. Sophie is fluitiste, geeft kunstlessen via CHV Academy en ontwikkelt onder andere kunst educatieve projecten. Vanaf kleins af aan geïnspireerd door andere creatieve geesten vormt zij haar eigen kleurplaat binnen de kunst (educatie) en deelt deze met anderen. Want wat is er nu leuker dan buiten de lijntjes te kleuren en te ontdekken?

Programma 2019

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zaterdag 12 oktober
Tijd: 13:00 uur
Locatie: Podiumzaal, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 13:00 uur
Locatie: Magazijn, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel