; be surprised

behold;

Granny Project

Een gelaagde roadmovie over de dialoog tussen generaties

Granny Project is een zeven jaar durend onderzoek van drie jongemannen die in het reine willen komen met de nalatenschap van de buitengewone levens van hun grootmoeders. Drie kleinzonen maken met hun oma’s een anarchistische reis het verleden in.

Hoe werkt het geheugen? Hoe kunnen ervaringen doorgegeven worden van de ene generatie naar de andere? Hoe verandert het vertellen de ervaring? Drie jonge mannen en hun oma’s gaan op een zoektocht naar hun historische en persoonlijke nalatenschap. Een Britse spionne met een gortdroog gevoel voor humor, een Hongaarse communiste die de Holocaust overleefd heeft en een Duitse danseres voor wie terugkijken het moeilijkst blijkt te zijn.

De jongens reizen heen en weer door Europa op hetzelfde moment dat hun oma’s vertrekken op hun virtuele reis door hun geheugen. Ze nemen hun oma’s mee naar hun jeugd en laten ons op die manier de verbinding zien tussen grootouders en hun kleinkinderen op de drempel van de 21e eeuw. Het is een coming of age verhaal van drie jongemannen en een coming out of age vertelling van hun grootmoeders. Een experiment om een taal te vormen waar de komende generaties op terug kunnen grijpen om de waarden uit de 20e eeuw leven te houden. De film behandelt klassieke waarden en tegen taboe grenzende historische onderwerpen, waarbij de methode minstens zo belangrijk is, omdat het een inkijk geeft in de tijdgeest van de jeugd van tegenwoordig.

Beholders Granny Project
Granny Project

Duur: 89 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Bálint Révész
Land: Hongarije
Jaar: 2017

>> Bekijk de trailer
>> Onze gasten
Regisseur: Bálint Révész

Bálint startte met werken in de filmindustrie als kind acteur. Naarmate hij ouder werd verplaatste hij zich naar de andere kant van de camera en nam hij rollen als editor, schrijver, producer en regisseur op zich. Hij studeerde succesvol af aan de University of Brighton in 2012 met awards uit Zuid-Korea en Japan op zijn naam.

Moderator: Frits Buijs

Op zaterdag is Frits Buijs moderator. Frits is een van de twee eigenaren van Eendracht Films in Den Bosch. Producer, redacteur, geluidsman én manusje van alles. Medeverantwoordelijk voor onder andere de documentaire Enkeltje Hemel over de laatste treinbedevaart naar Lourdes en een succesvolle serie biografische portretten over Brabantse Helden.

Moderator: Rik Compagne

Rik Compagne is wethouder in de gemeente Meierijstad van zorg, volksgezondheid en volkshuisvesting. Hij is ook contactwethouder voor de kern Wijbosch. Wat mooier dan dat hij op zondag bij Casa del Arte moderator zal zijn bij Granny Project?

Programma

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Vrijdag 11 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: De Loop’r
Pastoor Smitsstraat 40, Olland

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zaterdag 12 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Apotheek, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 14:00 uur
Locatie: Casa del Arte
Schoolstraat 21, Wijbosch

Gratis consumptie

Bij elke voorstelling krijg je bij binnenkomst een bon voor een gratis consumptie. Deze bon kan besteed worden na de Q&A. Zo hopen we dat je nog even blijft en vooral dat je het gesprek aangaat met onze andere bezoekers…

Online verkoop

Kaartjes kunnen alleen besteld worden op deze website en online betaald worden. Na betaling krijg je van ons een mail met je e-ticket. Als je een vraag of problemen ervaart met betrekking tot de kaartjes, stuur ons dan een mailtje op tickets@beholders.nl.

Retourneren van kaartjes

Als je je kaartjes wilt retourneren of omruilen, stuur ons dan een mailtje via tickets@beholders.nl. We bekijken elke vraag op zichzelf en houden rekening met de reden, de tijd tot de voorstelling en of de voorstelling uitverkocht is.