; be ashamed

behold 2019;

Machines

Aan de poort zegt mijn gevoel dat ik om moet draaien

Bewegend door de gangen en krochten van een gigantisch en desoriënterend gebouw, neemt de camera de kijker mee in deze onmenselijke plek van fysieke arbeid en ontbering; een enorme textielfabriek in Gujarat, India. In een verontrustend en toch intiem portret, observeert regisseur Rahul Jain het leven van de arbeiders; het werken en lijden in een omgeving waar ze niet aan kunnen ontsnappen.

Met een sterke beeldtaal en zorgvuldig gekozen interviews met de arbeiders, vertelt Rahul Jain een verhaal van ongelijkheid, onderdrukking en het immense verschil tussen rijk en arm. En de perspectieven van hun beide. “Mijn enige genoegen is dat iedereen sterft. Ook als de rijken overlijden, verlaten ze deze wereld met niets…”

Sinds de zestiger jaren kende het gebied Sachin in het westen van India een ongehoorde, ongereguleerde industrialisatie, geïllustreerd door de talrijke textielfabrieken. Machines portretteert slechts één van die fabrieken, terwijl het tegelijk de duizenden arbeiders vertegenwoordigt, die werken, leven en lijden in een omgeving waar ze niet aan kunnen ontsnappen.

Beholders Machines

Machines

Duur: 75 minuten
Gesproken taal: Hindi
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Rahul Jain
Land: India
Jaar: 2016

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseur: Rahul Jain

Rahul Jain is geboren in New Delhi en groeide op in de Himalaya. Hij heeft zijn Bachelor voor Film en Video behaald aan het California Institute of The Arts en hij is momenteel bezig met het schrijven van een M.A. in Esthetica en Politiek. Rahul is geïnteresseerd in afstand, andersheid en het alledaagse. Machines is de debuutproductie van Rahul Jain.

Programma 2019

Datum: Vrijdag 11 oktober
Tijd: 19:00 uur
Gast: Rahul Jain
Locatie: Beckart
Oude Lieshoutseweg 7, Nijnsel

Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 19:30 uur
Gast: Rahul Jain
Moderator: Kees van Rooij
Locatie: Podiumzaal, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Lees het director's statement van Rahul Jain
Lees het director's statement van Rahul Jain