; be surprised

behold 2019;

Granny Project

Een gelaagde roadmovie over de dialoog tussen generaties

Granny Project is een zeven jaar durend onderzoek van drie jongemannen die in het reine willen komen met de nalatenschap van de buitengewone levens van hun grootmoeders. Drie kleinzonen maken met hun oma’s een anarchistische reis het verleden in.

Hoe werkt het geheugen? Hoe kunnen ervaringen doorgegeven worden van de ene generatie naar de andere? Hoe verandert het vertellen de ervaring? Drie jonge mannen en hun oma’s gaan op een zoektocht naar hun historische en persoonlijke nalatenschap. Een Britse spionne met een gortdroog gevoel voor humor, een Hongaarse communiste die de Holocaust overleefd heeft en een Duitse danseres voor wie terugkijken het moeilijkst blijkt te zijn.

De jongens reizen heen en weer door Europa op hetzelfde moment dat hun oma’s vertrekken op hun virtuele reis door hun geheugen. Ze nemen hun oma’s mee naar hun jeugd en laten ons op die manier de verbinding zien tussen grootouders en hun kleinkinderen op de drempel van de 21e eeuw. Het is een coming of age verhaal van drie jongemannen en een coming out of age vertelling van hun grootmoeders. Een experiment om een taal te vormen waar de komende generaties op terug kunnen grijpen om de waarden uit de 20e eeuw leven te houden. De film behandelt klassieke waarden en tegen taboe grenzende historische onderwerpen, waarbij de methode minstens zo belangrijk is, omdat het een inkijk geeft in de tijdgeest van de jeugd van tegenwoordig.

Beholders Granny Project

Granny Project

Duur: 89 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Bálint Révész
Land: Hongarije
Jaar: 2017

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseur: Bálint Révész

Bálint startte met werken in de filmindustrie als kind acteur. Naarmate hij ouder werd verplaatste hij zich naar de andere kant van de camera en nam hij rollen als editor, schrijver, producer en regisseur op zich. Hij studeerde succesvol af aan de University of Brighton in 2012 met awards uit Zuid-Korea en Japan op zijn naam.

Programma 2019

Datum: Vrijdag 11 oktober
Tijd: 20:00 uur
Gast: Bálint Révèsz
Gast: Orban Wallace
Locatie: De Loop’r
Pastoor Smitsstraat 40, Olland

Datum: Zaterdag 12 oktober
Tijd: 20:00 uur
Gast: Bálint Révèsz
Moderator: Frits Buijs
Locatie: Apotheek, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 14:00 uur
Gast: Bálint Révèsz
Moderator: Rik Compagne
Locatie: Casa del Arte
Schoolstraat 21, Wijbosch

Lees het director's statemente van Bálint Révész
Lees het director's statemente van Bálint Révész