; be real

behold;

Gaming the Real World

Kunnen games de wereld veranderen?

Kunnen games de wereld veranderen? Steden overal ter wereld worstelen met de problemen van het groeiende aantal inwoners. Kunnen games worden gebruikt om, vooral de jonge, inwoners deel te laten nemen in het ontwerpen van hun eigen steden?

Vandaag de dag worden publieke ruimtes en hele steden bedacht, ontworpen en doorgespeeld met games. Het resultaat van deze ‘civic gameification’ is dat de architectuur en de stedelijke planologie van steden wordt gedemocratiseerd. Steden zijn de broedplek geworden voor digitale innovatie en het debat over stedelijke ontwikkeling is plots viraal gegaan.

In de documentaire worden drie gamebedrijven gevolgd die de ruimte verkennen waar stedelijke planologie en gaming elkaar ontmoeten. Lydia Winters bij de spelontwikkelaar Mojang, de makers van Minecraft, Paradox Interactive en het spel Cities: Skylines en José Sanches met zijn onafhankelijke spel Block’hood. Hoe zien onze steden er over 20 tot 100 jaar tijd uit?

Beholders Gaming the Real World
Gaming the Real World

Duur: 73 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Anders Eklund
Land: Zweden
Jaar: 2016

>> Bekijk de trailer
Moderator

Meike Boertjes werkt bij de Bibliotheek Meierijstad, waar zij zich bezighoudt met het programma voor volwassenen. Daar vallen literatuur en cultuur onder, maar er is ook aandacht voor maatschappelijke thema’s zoals laaggeletterdheid en dementie. Door haar studie Algemene Cultuurwetenschappen heeft ze een brede interesse voor kunst en cultuur en de context waarin culturele uitingen worden gemaakt. Met een opgewekte nieuwsgierigheid bekijkt zij de wereld en probeert dit ook op anderen over te brengen. Meike is moderator op zaterdag.

Programma

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zaterdag 12 oktober
Tijd: 21:00 uur
Locatie: van den Bosch Experience
Molentiend, Erp

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Walsmalerij
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Gratis consumptie

Bij elke voorstelling krijg je bij binnenkomst een bon voor een gratis consumptie. Deze bon kan besteed worden na de Q&A. Zo hopen we dat je nog even blijft en vooral dat je het gesprek aangaat met onze andere bezoekers…

Online verkoop

Kaartjes kunnen alleen besteld worden op deze website en online betaald worden. Na betaling krijg je van ons een mail met je e-ticket. Als je een vraag of problemen ervaart met betrekking tot de kaartjes, stuur ons dan een mailtje op tickets@beholders.nl.

Retourneren van kaartjes

Als je je kaartjes wilt retourneren of omruilen, stuur ons dan een mailtje via tickets@beholders.nl. We bekijken elke vraag op zichzelf en houden rekening met de reden, de tijd tot de voorstelling en of de voorstelling uitverkocht is.