; be genuine

behold 2019;

Hoe Nikita een paard kreeg

Eigentijds sprookje over een meisje uit Amsterdam Oost

In deze prachtige korte film vertelt de Amsterdamse Nikita over haar leven, we zien een vrolijk, trots en sociaal kind dat zingt zoals ze gebekt is. Gaandeweg wordt duidelijk dat ze op de lagere school jaren achter elkaar op een vreselijke manier gepest is. Nikita vertelt in al haar kwetsbaarheid en zonder schaamte wat er gebeurde, wat dit met haar heeft gedaan en hoe ze er weer bovenop is gekomen. Ze begreep niet waarom het haar overkwam, maar ze vond het niet netjes en ook asociaal. Ongelofelijk dapper is ze als ze zegt: ‘ en het raakt je toch wat ze allemaal doen’. Nikita werd bijna het licht uit de ogen getreiterd maar nooit het lef uit haar donder. Ze is nu eenmaal iemand die altijd boven het maaiveld uit zal steken.

Documentaires voor volwassenen waar je ook met je kinderen naar toe kan. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit is één van de drie films die we gratis aanbieden in het City Theater in Schijndel in samenwerking met SOS700.

Beholders Hoe Nikita een paard kreeg

Hoe Nikita een paard kreeg

Duur: 24 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Geen
Regisseur: Anneke de Lind van Wijngaarden
Land: Nederland
Jaar: 2007

Onze gasten

Regisseur: Anneke de Lind van Wijngaarden

Anneke de Lind van Wijngaarden maakt documentaires voor televisie (VPRO, IKON, NCRV) en festivals als IDFA en Tweetakt, zowel in opdracht als eigen werk. In haar documentaires legt Anneke van heel dichtbij vast hoe haar onderwerp, veelal kinderen, op enig moment een belangrijke stap in hun leven zetten.

Programma 2019

Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 13:00 uur
Gast: Anneke de Lind- van Wijngaarden
Gast: Nikita Neijssel
Moderator: Maikel de la Cousine
Moderator: Elsje van Boxtel
Locatie: City Theater
Hoofdstraat 145, Schijndel