fbpx Skip to main content
 

; be radical

behold;

Jongerenwerk Meierijstad

Samen een Urban programma

Het jongerenwerk in Meierijstad wordt uitgevoerd door Welzijn de Meierij, Ons Welzijn en de gemeente Meierijstad zelf. In de praktijk werken wij op verschillende manieren veel samen. Hierbij is ook sprake van een nauwe samenwerking met de preventiewerkers van Novadic-Kentron. Samen werken we voor de jongeren uit alle kernen van Meierijstad. De jongeren kunnen bij de jongerenwerkers terecht voor informatie en advies over allerhande dingen die komen kijken bij het opgroeien en volwassen worden. In de jongerencentra Honk1224 en BIZZI, worden regelmatig activiteiten uitgevoerd die afgestemd worden op de jeugd en de jeugdcultuur. Denk hierbij aan gametoernooien, workshops, speciale meidenavonden en voorlichtingen over middelengebruik voor jeugd en ouders.

Het jongerenwerk probeert ervoor te zorgen dat jongeren zich op een positieve manier inzetten voor de maatschappij. Talentontwikkeling, sociale ontwikkeling en individuele coaching zijn hierbij belangrijke middelen. Dit gebeurt samen met verschillende netwerkpartners binnen de gemeente om zo het netwerk rondom jongeren te versterken.

De samenwerking met Beholders; documentary dialogues is voor het jongerenwerk van Sint-Oedenrode en Schijndel en preventiewerkers van Novadic-Kentron een mooie kans om jongeren en volwassen samen in gesprek te laten gaan over jeugdculturen. Wij denken dat het ervoor kan zorgen dat de meningen van en over jeugdculturen in een ander perspectief kunnen komen te staan. Wij proberen jongeren te enthousiasmeren door ze voor een gereduceerd tarief kaartjes aan te bieden. Er zijn verschillende documentaires tijdens het festival die perfect aansluiten bij de thema’s die veelvuldig aanwezig zijn in de jeugdcultuur van tegenwoordig.

>> Kijktips
Viva Cuba Libre: Rap is War

De rapmuziek van Los Aldeanos vormt het kloppend hart van de film, die volledig undercover werd gedraaid in de steden Havana en Holguín en elders onderweg in Cuba. Dynamische beelden van de straatcultuur met streetdance en basketbal, het familieleven van de rappers en hun optredens.

Inside the Mind of Favela Funk

Vanuit een van de meest beruchte favela’s van Rio de Janeiro deelt de kansarme jeugd hun kijk op de extreem populaire, pornografische favela funk muziek in verhouding tot hun persoonlijke levens, die zich afspelen in de wetteloze subcultuur van drugsbendes, machismo, geweld en seks.

Shadowman

Shadowman gaat over het chaotisch leven van een vergeten artiest. Van zijn vroege roem als schilder, door zijn worsteling met heroïne, tot zijn verrassende comeback toen street art explodeerde om een van de meest populaire kunstbewegingen van de wereld te worden. Voor Banksy was er Hambleton.

King Skate

De opkomst van skateboarden in Tsjechië. Een aangrijpend verhaal over een hang naar vrijheid. Unieke archiefbeelden en opzwepende punk soundtrack stellen ons voor aan de culthelden van de boards en hun eindeloze feesttocht door de grijze dagen van de Tsjechische Normalisatie.

Gaming the Real World

Kunnen games de wereld veranderen? Steden overal ter wereld worstelen met de problemen van het groeiende aantal inwoners. Kunnen games worden gebruikt om, vooral de jonge, inwoners deel te laten nemen in het ontwerpen van hun eigen steden?

Beholders Shadowman (Photo: Hank O'Neal)
Beholders Viva Cuba Libre