fbpx Skip to main content
 

; be yourself

 

; be yourself

 

; be yourself

 

; be yourself

 

; be yourself

 

; be yourself

1
1

behold;

Jeugddocumentaires

Mensjesrechten van de EO

Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven. Dat staat in het Kinderrechtenverdrag. Maar de realiteit is anders. Er kan van alles gebeuren waardoor geluk in de knel komt. Daarover gaan de documentaires van Mensjesrechten, een serie van de EO. Samen met hen bieden we dit jaar een jeugdprogramma aan met gratis voorstellingen. Drie voorstellingen van een uur met in elke voorstelling twee korte documentaires uit de serie Mensjesrechten. Natuurlijk met gasten en een gesprek. De voorstellingen zijn te zien in het Spectrum in Schijndel. Ze zijn alle drie gratis, maar gezien de beschikbaarheid is het wel nodig dat je kaartjes reserveert.

Beholders - EO Docs
Beholders - Mensjesrechten
Beholders - Mensjesrechten - Trots en Treiter
Beholders - Mensjesrechten - Hoe Ky Niels werd

Zondag 11 oktober

11:00u

[add_to_cart id=”4679″]
Beholders - Mensjesrechten - This Is Me
This Is Me

In Oeganda leerde de 16-jarige Allen Tumusiime dat ze als meisje niks waard was. Het was een beklemmende situatie, alsof ze in een box zat waarin de grenzen van haar bestaan waren voorgeschreven. Sinds een jaar woont ze in Nederland. Ze heeft een weg gevonden uit haar beklemmende verleden en staat inmiddels in de spotlight met haar eigen choreografie.

Beholders - Mensjesrechten - Hoe Ky Niels werd
Hoe Ky Niels Werd

Rotjes in drollen stoppen en dan aansteken, belletje trekken en heel veel voetballen. Daar wordt Ky superblij van, maar ze voelt zich ook al jaren ongelukkig omdat ze een meisjeslichaam heeft. Afgelopen zomer heeft Ky het eindelijk aan haar ouders verteld: ze wil een jongen worden.

13:00u

[add_to_cart id=”4685″]
Beholders - Mensjesrechten - Jay
Jay

Jezelf zijn is niet altijd even gemakkelijk wanneer elke dag andere volwassenen je opvoeders zijn. Deze worsteling ervaart Jay elke dag. Tiktok is een weg uit de onzekerheid.

Beholders - Mensjesrechten - Merlijn En De Rode Appel
Merlijn en de Rode Appel

Merlijn (11) is een vrolijke, slimme jongen met een hoofd vol idee├źn. Hij is de zelfgekroonde koning van zijn kamer en heeft een beste vriend die er altijd voor hem is. Maar er is een groot probleem: Merlijn heeft autisme en kan niet naar school.

15:00u

[add_to_cart id=”4692″]
Beholders - Mensjesrechten - Timo Moet Wachten
Timo Moet Wachten

Timo is negen jaar, maar gaat al een tijdje niet meer naar de basisschool. Er was thuis veel onrust waardoor hij soms boos wordt. Timo mist de vrienden uit zijn groep enorm. Zijn moeder zoekt naar een school waar hij wel welkom is. En ondertussen wacht Timo thuis totdat een andere school een plekje voor hem heeft.

Beholders - Mensjesrechten - Trots en Treiter
Trots en Treiter

De strijdvaardige Malinees-Nederlandse Emma (13) probeert zich thuis te voelen in Nederland, maar dat valt niet mee als je tussen twee culturen in zit. Op de basisschool werd Emma gepest vanwege haar huidskleur. Nu zit ze op de middelbare school en daar voelt ze zich stukken beter.