; be yourself

 

; be yourself

1
1

behold;

This Is Me & Hoe Ky Niels Werd

Jeugdprogramma: Mensjesrechten

In samenwerking met Mensjesrechten van de EO hebben we dit jaar weer een jeugdprogramma met gratis voorstellingen. Drie voorstellingen van een uur met in elke voorstelling twee korte documentaires uit de serie Mensjesrechten. Natuurlijk met gasten en een gesprek. De voorstellingen houden we dit jaar in het Spectrum in Schijndel en ze zijn alle drie gratis, maar gezien de beschikbaarheid is het wel nodig dat je kaartjes reserveert.

Beholders - EO Docs
Beholders - Mensjesrechten
This Is Me

In Oeganda leerde de 16-jarige Allen Tumusiime dat ze als meisje niks waard was. Het was een beklemmende situatie, alsof ze in een box zat waarin de grenzen van haar bestaan waren voorgeschreven. Sinds een jaar woont ze in Nederland. Ze heeft een weg gevonden uit haar beklemmende verleden en staat inmiddels in de spotlight met haar eigen choreografie. Allen neemt je mee in haar verhaal met haar dans: This is me. Zo wil ze mensen laten zien dat je je niet klein hoeft te laten maken door wat anderen voor jou hebben bedacht, maar dat je jezelf mag laten zien. Ook als meisje of als vrouw.

Beholders - Mensjesrechten - This Is Me
This Is Me

Duur: 15 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: N.v.t.
Regisseur: Els van Driel
Land: Nederland

Hoe Ky Niels Werd

Rotjes in drollen stoppen en dan aansteken, belletje trekken en heel veel voetballen. Daar wordt Ky superblij van, maar ze voelt zich ook al jaren ongelukkig omdat ze een meisjeslichaam heeft. Afgelopen zomer heeft Ky het eindelijk aan haar ouders verteld: ze wil een jongen worden. En ze wil een andere naam: Niels. Samen met vriendin Sterre, die eerst Tibor heette en dus een jongenslichaam heeft, vertellen ze aan hun nieuwe klas op de middelbare school dat ze genderkinderen zijn. Het is het begin van een nieuw leven als Niels.

Beholders - Mensjesrechten - Hoe Ky Niels werd
Hoe Ky Niels Werd

Duur: 20 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: N.v.t.
Regisseur: Els van Driel
Land: Nederland

Programma

Kaartjes: Gratis (reserveren verplicht)
Datum: Zondag 11 oktober
Tijd: 11:00 uur
Locatie: Spectrum
Steeg 9, Schijndel

 0.00In winkelmand