; be yourself

 

; be yourself

1
1

behold 2020;

Jay & Merlijn en de Rode Appel

Jeugdprogramma: Mensjesrechten

In samenwerking met Mensjesrechten van de EO hebben we dit jaar weer een jeugdprogramma met gratis voorstellingen. Drie voorstellingen van een uur met in elke voorstelling twee korte documentaires uit de serie Mensjesrechten. Natuurlijk met gasten en een gesprek. De voorstellingen houden we dit jaar in het Spectrum in Schijndel en ze zijn alle drie gratis, maar gezien de beschikbaarheid is het wel nodig dat je kaartjes reserveert.

Beholders - EO Docs
Beholders - Mensjesrechten
Jay

Jezelf zijn is niet altijd even gemakkelijk wanneer elke dag andere volwassenen je opvoeders zijn. Deze worsteling ervaart Jay elke dag. Tiktok is een weg uit de onzekerheid.

Beholders - Mensjesrechten - Jay

Jay

Duur: 15 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: N.v.t.
Regisseur: Eef Hilgers
Land: Nederland

Merlijn en de Rode Appel

Merlijn (11) is een vrolijke, slimme jongen met een hoofd vol ideeën. Hij is de zelfgekroonde koning van zijn kamer en heeft een beste vriend die er altijd voor hem is. Maar er is een groot probleem: Merlijn heeft autisme en kan niet naar school. Een schoolklas is voor hem veel te druk. Een harde stem, ruziënde kinderen of een gemene opmerking komen extra hard bij hem binnen. “Dan spat mijn hoofd uit elkaar als een watermeloen”, aldus Merlijn. Daar wordt hij depressief van en daarom blijft hij liever thuis. Hij doet wel mee in de klas, maar dan via een soort Skype-verbinding. Het klinkt heel mooi en simpel maar is dit wel dé oplossing voor Merlijn?

Beholders - Mensjesrechten - Merlijn En De Rode Appel

Merlijn en de Rode Appel

Duur: 15 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: N.v.t.
Regisseur: Susan Koenen
Land: Nederland

Programma 2020

Kaartjes: Gratis (reserveren verplicht)
Datum: Zondag 11 oktober
Tijd: 13:00 uur
Locatie: Spectrum
Steeg 9, Schijndel