; be yourself

 

; be yourself

1
1

behold 2020;

Timo Moet Wachten & Trots en Treiter

Jeugdprogramma: Mensjesrechten

In samenwerking met Mensjesrechten van de EO hebben we dit jaar weer een jeugdprogramma met gratis voorstellingen. Drie voorstellingen van een uur met in elke voorstelling twee korte documentaires uit de serie Mensjesrechten. Natuurlijk met gasten en een gesprek. De voorstellingen houden we dit jaar in het Spectrum in Schijndel en ze zijn alle drie gratis, maar gezien de beschikbaarheid is het wel nodig dat je kaartjes reserveert.

Beholders - EO Docs
Beholders - Mensjesrechten
Timo Moet Wachten

Timo is negen jaar, maar gaat al een tijdje niet meer naar de basisschool. Er was thuis veel onrust waardoor hij soms boos wordt. Daardoor krijgt hij vaak straf. De school vindt dat Timo met zijn gedrag een gevaar is voor andere kinderen en besluit dat hij niet meer mag komen. Timo mist de vrienden uit zijn groep enorm. Zijn moeder zoekt naar een school waar hij wel welkom is. En ondertussen wacht Timo thuis totdat een andere school een plekje voor hem heeft.

Beholders - Mensjesrechten - Timo Moet Wachten

Timo Moet Wachten

Duur: 15 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: N.v.t.
Regisseur: Melliena Beckmann
Land: Nederland

Trots en Treiter

De strijdvaardige Malinees-Nederlandse Emma (13) probeert zich thuis te voelen in Nederland, maar dat valt niet mee als je tussen twee culturen in zit. Emma verhuisde drie jaar geleden van Mali naar Nederland. Op de Nederlandse basisschool voelde Emma zich anders; van buiten door haar huidskleur en vanbinnen door de andere cultuur. Ze wist niet goed hoe ze zich moest gedragen en ze werd gepest vanwege haar huidskleur. Nu zit ze op de middelbare school en daar voelt ze zich stukken beter. Ze durft zich steeds meer te uiten en ontdekt dat het haar helpt om haar gevoelens om te zetten in liedjes.

Artikel 2: ‘Elk kind heeft recht op bescherming tegen discriminatie’

De documentaire vertelt een moedig verhaal over een gevoelig maar sterk meisje dat zoekt naar haar plek in de wereld van nu. Het is een actueel en tegelijkertijd universeel verhaal over de impact van het woord, vooroordelen, acceptatie, hoop en idealen.

Beholders - Mensjesrechten - Trots en Treiter

Trots en Treiter

Duur: 17 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: N.v.t.
Regisseur: Mirjam Marks
Land: Nederland

Programma 2020

Kaartjes: Gratis (reserveren verplicht)
Datum: Zondag 11 oktober
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Spectrum
Steeg 9, Schijndel