; be moved

behold 2020;

Ontsnapt aan Vernietiging

De verborgen trauma's van in de oorlog geredde Joodse kinderwezen
De vertoning van deze documentaire is een voorpremière.

In het seizoen dat Nederland 75 jaar bevrijding viert, volgen regisseur Jedrek Nadobnik en interviewer Frénk van der Linden twee joodse Nederlanders die beiden in de holocaust hun ouders en tientallen andere verwanten verloren. Betty Mock en Rob Moscou werden alle twee als kind gered door verzetslieden. Zij ontmoetten elkaar in 1946 als geadopteerde kleuters in een Gooise familie. Tot op de dag van vandaag onderhouden zij een intensieve band. Maar terwijl de één alles over het dramatische verleden te weten wil komen, heeft de ander de neiging dat weg te stoppen. De filmmakers gaan met Moscou en Mock op reis door hun leven, door de archieven, en door Israël. Een zoektocht naar het antwoord op vragen die Betty en Rob ruim een halve eeuw uit de weg zijn gegaan. De vertoning van deze documentaire is een voorpremière.

Beholders - Ontsnapt aan Vernietiging

Ontsnapt aan Vernietiging

Duur: 52 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Regisseur: Jedrek Nadobnik
Regisseur: Frénk van der Linden
Land: Nederland
Jaar: 2020

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseur: Frénk van der Linden

Frénk van der Linden (59), freelance journalist, werkt voor de NTR-radio, KRO/NCRV-televisie en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews, reportages en documentaires. In samenwerking met verschillende regisseurs maakt hij onder andere de documentaires Verloren Band en Het Spoor naar Auschwitz.

Regisseur: Jedrek Nadobnik

Jedrek Nadobnik (1997) is een Pools-Nederlandse regisseur die zijn regiedebuut maakt met de documentaire ‘Ontsnapt aan Vernietiging’ (2020). Na zijn studie journalistiek werkt hij nauw samen met bekend journalist Frénk van der Linden en maakt hij zelfstandig documentaires in Noord-Brabant en Limburg.

Programma 2020

Datum: Zaterdag 10 oktober
Tijd: 15:00 uur
Gast: Jedrek Nadobnik
Gast: Frénk van der Linden
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel