fbpx Skip to main content
 

; be hopeful

 

; be together

 

; be devoted

 

; be open

 

; be inspiring

 

; be alive

 

; be creative

 

; be honest

 

; be emancipated

 

; be dedicated

 

; be just

 

; be exclusive

 

; be credible

 

; be mystified

 

; be adaptive

 

; be blown away

 

; be responsible

 

; be intimate

 

; be united

 

; be yourself

 

; be passionate

 

; be surprised

 

; be moved

 

; be mournful

 

; be safe

 

; be kind

 

; be humane

 

; be involved

1
1

column 2021;

Jeroen van Dooren

Bier, bitterballen en diepgang

Het was oktober 2020, en met een kleine groep van collega’s en relaties gingen we vanuit Sint-Oedenrode richting de Noordkade in Veghel. In het kader van onze ‘Van de Ven Academy’, een serie van een zestal activiteiten per jaar voor onze relaties, gingen we naar Beholders. Al ruim voor aanvang van de documentaire waren we aanwezig, en onder leiding van een door onszelf gekozen moderator gingen we in gesprek over het onderwerp van de documentaire die zou komen. Vervolgens woonden we gezamenlijk de documentaire en het nagesprek bij. Het leverde een interessante avond op. Een avond waarop we elkaar (nog) beter leerden kennen. Gezellig, maar ook met verschil in perspectieven en soms pittige discussies. Een avond waarop bovendien vele van onze klanten later nog eens terugkwamen.

Het grappige is: dat gebeurt bij Beholders vrijwel altijd. Of het nu met collega’s bij de koffieautomaat is of met relaties die ik later weer spreek: het gaat altijd nog even over de documentaire. De films dagen je namelijk uit om even buiten je eigen wereldje te kijken… en dat zet je aan het denken. Ook in ons dagelijks werk is dat een belangrijk aspect: de ondernemer uitdagen om verder te kijken, hem of haar een spiegel voorhouden. Bij Van de Ven Accountants | Adviseurs zetten we niet alleen cijfers op een rij, we streven er ook naar om samen met de ondernemer het blikveld te verruimen.

Beholders past dan ook perfect bij onze visie. Niet voor niets zijn wij al sinds de start partner van het festival. Bovendien biedt Beholders voor ons dus een leuke manier om met onze klanten iets te gaan doen, op een laagdrempelige manier. Oké, het kan heus wel laagdrempeliger. We zouden ook kunnen kiezen voor een middag in de skybox bij een voetbalwedstrijd. Maar dat past niet bij ons. In plaats van alleen een schaal bitterballen en drie biertjes, bieden we onze relaties liever iets om over na te denken. Inhoudelijke verdieping. Beholders biedt gegarandeerd diepgang. En bovendien komen dat bier en die bitterballen er ‘gratis’ bij.

Ook het lokale karakter van Beholders spreekt ons erg aan. Het idee om op deze manier alle kernen van Meierijstad op de kaart te zetten, past helemaal bij ons. Als ‘dorps kantoor met stadse kwaliteiten’ (zoals we onszelf graag noemen) koesteren we onze herkomst, net zoals Beholders. Uiteraard zijn we ook dit jaar graag weer aanwezig bij Beholders. Laat dat bier, die bitterballen én die diepgang maar komen!

Jeroen van Dooren
Van de Ven Accountants | Adviseurs

Lees alle columns

Lees alle columns

Lees alle interviews

Lees alle interviews