; be creative

behold 2021;

Mau

Voor Bruce Mau is alles design en is design alles

De meeste van ons denken bij design aan beelden. We denken aan dure producten en aan het werk van een individuele vormgever. Bruce Mau niet. Voor Mau is alles design en is design alles. En nog belangrijker, iedereen is een designer. Deze radicale gedachte vormt de kern van deze documentaire. Het gaat niet alleen om het maken van mooie dingen, het gaat om een mooiere en leefbaardere wereld, voor iedereen.

Gedurende zijn carrière zien we een transformatie van een grafisch ontwerper van wereldklasse tot een ontwerper van de wereld. Van het advies voor multinationals als Coca Cola en Disney, tot het heroverwegen van een duizendjarenplan voor Mekka, de meeste heilige plek van de Islam. Van het werken met de grootste architecten (Rem Koolhaas, Frank Gehry) aan boeken en musea tot het herpositioneren van landen zoals Guatemala en Denemakern. Bruce Mau is een pionier op het gebied van het vormgeven van transformaties en het geloof dat design gebruikt kan worden voor een positieve verandering in onze wereld.

Deze documentaire vertelt het verhaal van zijn bescheiden eerste stappen in het noorden van Canada tot zijn grote successen in de wereld van design. In een jaar neemt Mau ons mee over de wereld, van Peking tot New York, om te laten zien dat design verandering brengt en de potentie heeft om de wereld te veranderen. We beginnen waar we eindigen, in het bos net buiten Sudbury in Canada bij zijn grootste project… zijn eigen leven.

Beholders - Mau - Poster 2021

Mau

Duur: 76 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Benji and Jono Bergmann
Land: Verenigde Staten
Jaar: 2021

Programma

Datum: Donderdag 14 oktober
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel

Datum: Zondag 17 oktober
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel