; be hopeful

behold 2021;

An Impossible Project

Tegen de digitale stroom in zwemmen

In 2008, toen de wereld zich verwonderde over de eerste iPhone, had een excentrieke voormalige bioloog, Dr. Florian Kapps een vreemde roeping. Hij besloot om de laatste fabriek van Polaroid te redden. In Enschede, in Nederland. In eerste instantie mislukt de onderneming verschrikkelijk. Maar de Doc geeft nooit op en wat volgt is een hartverwarmende en inspirerende reis in de nieuwe kracht van analoog. Het brengt hem naar misschien wel de meest onwaarschijnlijke plek: Silicon Valley.

Verandering hangt in de lucht. Een generatie van jonge mensen is op zoek naar de connectie met authenticiteit, klaar om tegen de digitale stroom in te zwemmen. Analoog bevrijdt. Dingen die je aan kan raken, technologie die je laat nadenken en je vertraagt. De aantrekkingskracht van analoge apparaten, van vintage fototoestellen tot televisies, boeken, vinyl en radio. Wat plotseling uit de mode was is opnieuw in de gratie.

Het is een kleurrijk en stijlvol portret van een uniek en inspirerend individu. Het is ook een onderzoek naar de prioriteiten van een samenleving die sneller ontwikkelt dat het zelf kan bevatten. An Impossible Project zit vol met nieuwsgierigheid en humor. Het viert de sterke en voortdurende verbinding tussen mens en technologie. Het dient als een geheugensteun dat we niet alleen allemaal uniek zijn, maar ook dat wij mensen het meest analoge project van allemaal zijn.

An Impossible Project

An Impossible Project

Duur: 97 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Jens Meurer
Land: Duitsland, Oostenrijk
Jaar: 2020

Bekijk de trailer

Programma

Datum: Vrijdag 15 oktober
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel

Datum: Zaterdag 16 oktober
Tijd: 16:30 uur
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel