; be ambitious

behold;

Wacht Maar Af

Een podium voor de ontwapenende én strijdbare Emma

De 15-jarige Emma is de ontwapenende én strijdbare hoofdpersoon. Ze is dol op Ramses Shaffy, een overleden zanger die een halve eeuw geleden erg beroemd was. Emma wil zelf ook graag zangeres worden. Voorlopig is ze nog veroordeeld tot een leven op school met pestende klasgenoten. Emma droomt ervan om hen, én haar kritische familie, versteld te doen staan met haar muziek. Maar dan moet ze het wel aandurven om een band te vormen en op het podium te springen. Om moed te verzamelen, zoekt ze verschillende oude vrienden van Ramses op. Intussen schrijft ze verder aan haar debuutalbum. Wacht maar af…!

Emma op de radio
Op zaterdag 23 september waren Emma Wijdeveld en Susan Koenen te horen bij Spijkers met Koppen op NPO Radio 2. Emma speelt namelijk met haar band in TivoliVredenburg in Utrecht en de documentaire Wacht Maar Af die Susan over haar heeft gemaakt wordt ook vertoond op het Nederlands Film Festival. Bekijk op de website van NPO Radio 2 het interview van Dolf Jansen met Emma en Susan.

Wacht Maar Af - Beholders 2023

Wacht Maar Af

Duur: 60 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Susan Koenen
Land: Nederland
Jaar: 2023

Programma

Datum: Zondag 8 oktober
Tijd: 13:30 uur
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel

Maker: Susan Koenen
Hoofdpersoon: Emma Wijdeveld

Bestel kaartjes
Meer in het thema Dans & Muziek
Meer in het thema Dans & Muziek
Optreden Emma Wijdeveld

Op zondagmiddag treedt Emma Wijdeveld om 15.00 uur in de Afzakkerij op met een vijfkoppige band. Zij wordt als zangeres begeleid door een gitarist, basgitarist, drummer, toetsenist en violist. Emma is de hoofdpersoon uit Wacht Maar Af, waarin we getuige zijn van haar weg naar de droom die zij voor ogen heeft: zangeres worden en de podia veroveren. “Meteen toen ik Emma voor het eerst zag – ze was toen pas 13 jaar oud – vond ik haar heel erg goed en grappig”, zegt Susan Koenen, maker van Wacht Maar Af. “Zij is ook echt authentiek; ze gaat niet mee in de veiligheid van de massa, maar zoekt en vindt haar eigen weg. Ze durft zich te uiten en dat doet ze onder andere in haar muziek.” In die uitspraak kan Emma Wijdeveld zichzelf wel vinden: “Veel van mijn emoties uit ik in mijn liedjes”, zegt ze. “Soms is dat rancune, of verdriet, maar het kunnen ook observaties zijn van mensen. Ik probeer in mijn teksten zo eerlijk mogelijk te zijn. En ik probeer er écht iets goeds van te maken. Dat is mijn doel.”

“Het maken van de film en het volgen van haar ontwikkeling is een groot avontuur dat ik samen met Emma heb mogen beleven”, vertelt Susan. “Ik ben ontzettend trots op haar dat ze nu onder andere op Beholders optreedt. Ze zingt hele mooie, literaire teksten. Ze is heel goed met taal, alleen dáárom al zou je naar haar optreden moeten gaan luisteren. Maar bezoekers moeten uiteraard ook naar de film Wacht Maar Af komen kijken; Emma is namelijk zó’n inspirerende hoofdpersoon! Ze laat zich niet kisten, ze heeft een vuurtje dat ze laat ontbranden en dat geeft je als kijker of luisteraar echt een boost. Het werkt héél aanstekelijk om haar te zien!” “Ik heb ook heel veel zin om naar Beholders te komen!” vult Emma aan. “Ik wil mijn hele leven al graag optreden en ik hoop dat het ooit een betaalde baan gaat worden voor me. Ik vind dat ik een verhaal te vertellen heb, en dat wil ik laten horen. Tegelijkertijd vind ik het doodeng, haha! Juist daardoor geeft het me ook een kick om voor publiek te spelen. Samen met de band zingen en spelen vind ik bovendien het leukst! Dus ik zou het aanraden om te komen naar mijn optreden, het wordt écht leuk!”