; be connected

behold;

Merci Maman!

Een persoonlijke komedie over de zoektocht naar familie

Yvonne is verlaten door haar moeder, direct na haar geboorte in 1937. Het enige dat haar moeder voor haar achtergelaten heeft is haar familienaam: Hertzberg. Yvonne wordt opgenomen in een Frans gezin en bloeit daar op tot de fitte, energieke en vrolijke vrouw die ze op dit moment is. Ze heeft een succesvolle carrière achter de rug als professor aan de Universiteit en in 2011 ontvangt ze de hoogst haalbare Franse Nationale onderscheiding, de Legion of Honour: Yvonne geniet van een gelukkig pensioen en niets staat haar in de weg.

In 2017, als Yvonne 80 is, besluit ze, mede door het prikkelende enthousiasme van haar excentrieke dochter, documentairemaakster Sophie Glanddier, dat het tijd is om op zoek te gaan naar haar afkomst en het verhaal van haar familie. Moeder en dochter staan samen voor een bijzondere zoektocht rond de wereld, vastgelegd door Sophie. Sophie begeleidt haar 80jarige moeder in deze zoektocht naar identiteit. Al snel verandert hun zoektocht over de hele wereld in een onwaarschijnlijke maar sentimentele documentaire-komedie.

Beholders - Merci Maman!
Merci Maman!

Duur: 87 minuten
Gesproken taal: Engels, Frans
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Sophie Glanddier
Land: Frankrijk
Jaar: 2019

>> Bekijk de trailer
>> Onze gasten
Regisseur: Sophie Glanddier

Van Indonesië naar Tokyo en weer terug naar Parijs. Na een creatieve loopbaan als artistiek directeur in de modewereld verhuist Sophie naar Brooklyn, waar ze een camera aanschaft. Rond haar vijftigste richt ze zich op een studie schrijven en het maken van documentaires. Haar afstudeerproject wordt geselecteerd voor diverse filmfestivals in Europa. Een aantal documentaires later maakt zij Merci Maman!, over de zoektocht naar de afkomst van haar eigen moeder.

Programma

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Vrijdag 9 oktober
Tijd: 20:00 uur
Gast: Sophie Glanddier
Locatie: Het Goeie Leven
Vlagheide 8b, Eerde

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zaterdag 10 oktober
Tijd: 14:00 uur
Gast: Sophie Glanddier
Moderator: Bennica de Waard 
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zondag 11 oktober
Tijd: 20:30 uur
Gast: Sophie Glanddier
Moderator: Sophie de Ruijter
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel