; be liked

behold 2020;

Jawline

Een onthullend portret over de wereld achter influencers

Dit vermakelijke en onthullende portret van de influencers-cultuur toont de wereld achter het sociale-mediasterrendom. De knappe zestienjarige Austyn Tester wil ontsnappen aan het benauwde leven in Tennessee. In de online wereld wordt hij aanbeden door duizenden jonge tienermeisjes, die tijdens zijn livestreams allemaal hengelen naar zijn likes en aandacht.

In de snelgroeiende online wereld waarin debuterend regisseur Liza Mandelup ons meeneemt, heerst een soort goudkoorts. Austyn wordt ontdekt door een manager from hell die hem gouden bergen belooft zolang hij zijn charme maar wil blijven verkopen. Deze autoritaire Michael Weist woont in een met fastfood bezaaide villa in Los Angeles met een paar van zijn Instagram-sterren, die voortdurend video’s moeten opnemen. Talent is altijd vervangbaar, volgens Weist.

Veel inhoudelijks hoeven de aspirant-sterren niet te doen: een meet-and-greet in een lokaal winkelcentrum of een tournee waarop ze vooral foto’s met hun gillende publiek maken, zoals we de eeuwig glimlachende tweeling Julian en Jovani Jara zien doen. De constante stroom aan berichtjes op hun telefoons vormt de soundtrack van hun leven, terwijl het kaartenhuis rond hun gespeelde positiviteit langzaam instort.

Beholders - Jawline

Jawline

Duur: 93 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Liza Mandelup
Land: Verenigde Staten
Jaar: 2019

Bekijk de trailer

Programma 2020

Datum: Vrijdag 9 oktober
Tijd: 20:30 uur
Moderator: Sophie de Ruijter
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Datum: Zaterdag 10 oktober
Tijd: 19:30 uur
Moderator: Maikel de la Cousine en Elsje van Boxtel
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel