; be surprised

behold 2020;

Granny Project

Een gelaagde roadmovie over de dialoog tussen generaties

Granny Project is een zeven jaar durend onderzoek van drie jongemannen die in het reine willen komen met de nalatenschap van de buitengewone levens van hun grootmoeders. Drie kleinzonen maken met hun oma’s een anarchistische reis het verleden in.

Hoe werkt het geheugen? Hoe kunnen ervaringen doorgegeven worden van de ene generatie naar de andere? Hoe verandert het vertellen de ervaring? Drie jonge mannen en hun oma’s gaan op een zoektocht naar hun historische en persoonlijke nalatenschap. Een Britse spionne met een gortdroog gevoel voor humor, een Hongaarse communiste die de Holocaust overleefd heeft en een Duitse danseres voor wie terugkijken het moeilijkst blijkt te zijn.

De jongens reizen heen en weer door Europa op hetzelfde moment dat hun oma’s vertrekken op hun virtuele reis door hun geheugen. Ze nemen hun oma’s mee naar hun jeugd en laten ons op die manier de verbinding zien tussen grootouders en hun kleinkinderen op de drempel van de 21e eeuw. Het is een coming of age verhaal van drie jongemannen en een coming out of age vertelling van hun grootmoeders. Een experiment om een taal te vormen waar de komende generaties op terug kunnen grijpen om de waarden uit de 20e eeuw levend te houden. De film behandelt klassieke waarden en tegen taboe grenzende historische onderwerpen, waarbij de methode minstens zo belangrijk is, omdat het een inkijk geeft in de tijdgeest van de jeugd van tegenwoordig.

Beholders - Granny Project

Granny Project

Duur: 89 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Bálint Révész
Land: Hongarije
Jaar: 2017

Bekijk de trailer

Programma 2020

Datum: Donderdag 8 oktober
Tijd: 19:30 uur
Moderator: Janneke van Hemmen 
Locatie: Kleijngeld
Pastoor Clercxstraat 53-55, Zijtaart

Lees het director's statemente van Bálint Révész
Lees het director's statemente van Bálint Révész