; be sincere

behold 2020;

Fragments of Love

Een poëtische vertelling over de liefde

Voor deze film besloot Estelle relaties te verkennen als reactie op de vragen die ze zichzelf stelde en die ze hoorde van anderen om haar heen. Ze wilde werken aan de keuzes die we maken en het belang dat we hechten aan persoonlijke zaken in ons leven. Hoewel we misschien net doen alsof liefde een ondergeschikt onderwerp is, kan het in vrijwel elk gesprek aan de orde komen. Ze ontmoet mensen uit verschillende lagen van de bevolking en brengt hen samen in 1 film: een hartstochtelijke minnaar, een traditioneel echtpaar dat elkaar eindelijk vindt, een man die geniet van ondernemen.

De beoogde benadering is niet romantisch, maar poëtisch. Overal wordt een bepaald niveau van schoonheid gehandhaafd, maar de poëzie in Fragments of Love graaft ook in de duisternis van gevoelens. Het spreekt over liefde, maar ook over verlies en dood.

Estelle maakte haar film in Argentinië. Niet vanuit een etnografisch verlangen, maar vanuit een streven naar tijdloosheid en universaliteit. De Argentijnse cultuur staat dicht bij de Europese cultuur, maar omdat het een voor haar onbekend land is, geeft het haar tegelijkertijd een ongefilterde kijk op haar omgeving en de mensen die ze ontmoet. De gevarieerde en suggestieve landschappen waarin ze steeds weer terecht komt, ondersteunen de introspectieve reis waarop ze de toeschouwer probeert mee te nemen.

Beholders - Fragments of Love - Poster

Fragments of Love

Duur: 40 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Estelle Fromentin
Land: Frankrijk
Jaar: 2016

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseur: Estelle Fromentin

Fragments of Love is de eerste film van Estelle Fromentin. In 2007 is ze in aanraking gekomen met documentaires door een project met jazzmuzikanten in New Orleans. Ze heeft daarna een filmstudie gevolgd aan de universiteit van New Orleans, terwijl ze werkte aan verschillende producties waaronder het meewerken met filmmakers Glen Pitre en Michelle Benoit. Voor het ontwikkelen en filmen van Fragments of Love heeft ze een jaar in Argentinië gewoond. Op dit moment woont en werkt ze in Parijs.

Programma 2020

Datum: Zondag 11 oktober
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel