; be credible

behold 2021;

Feitelijk, Maar Niet Objectief

Een portret van fotojournalist Piet den Blanken

“Feitelijk maar niet objectief, objectieve journalistiek bestaat niet’’, dat is de opvatting van fotojournalist Piet den Blanken over zijn werk. In dit 41 minuten durende documentaire portret zie je hoe hij in de jaren ’70 in het vak gerold is en hoe hij zich in de loop van de tijd ontwikkeld heeft tot de wereldwijd bereisde fotojournalist die hij nu is.

“Een gezícht geven aan mensen. Gewone mensen, die nogal eens worden overgeslagen door de geschiedschrijving”. Dat is de vorm van fotografie die hij het liefst gebruikt om zijn verhaal te vertellen. Het beeld van mensen over de hele wereld, in hun dagelijkse praktijk, die geen slachtoffer willen zijn van de wereldpolitiek maar zich juist gezamenlijk of individueel actief verzetten tegen onderdrukking en vechten voor of op zoek gaan naar mogelijkheden om hun vrijheid en onafhankelijkheid te realiseren.

Het is ook een portret van een betrokken mens die al jaren de hele wereld rondreist om juist daar deze strijd voor de vrijheid te fotograferen waar de journalistiek nogal eens afwezig is en tegelijkertijd is het een historische terugblik op 40 jaar wereldgeschiedenis.

Beholders - Feitelijk Maar Niet Objectief

Feitelijk, Maar Niet Objectief

Duur: 41 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: evt. Engels
Regisseur: Wilbert Smit
Land: Nederland
Jaar: 2021

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseur: Wilbert Smit

Wilbert Smit is een zelfstandig filmmaker. Op 23-jarige leeftijd is hij zonder filmopleiding begonnen  met het geven van honderden filmvoorstellingen op scholen, vormingscentra en vakbondsbijeenkomsten. Daarna heeft hij nog de filmacademie gedaan en werkt hij sindsdien zelfstandig voor non-profit organisaties.

Programma

Datum: Vrijdag 15 oktober
Tijd: 20:00 uur
Gast: Wilbert Smit
Gast: Piet den Blanken
Locatie: Casa del Arte
Schoolstraat 21, Wijbosch

Datum: Zondag 17 oktober
Tijd: 12:30 uur
Gast: Wilbert Smit
Gast: Piet den Blanken
Locatie: Raadhuis
Markt 20, Schijndel