; be involved

behold 2023;

Familieprogramma

Elk uur drie of vier documentaires voor alle leeftijden

Op de zondagochtend van Beholders hebben we een speciaal programma met korte documentaires die je met het gezin kunt bezoeken. De makers hebben liever niet dat we het jeugddocumentaires noemen. Zij zeggen liever dat hun films geschikt zijn voor een publiek van 8 tot 80 jaar.

Elk uur starten we op de Noordkade drie of vier verschillende documentaires. Om 10.00, 11.00 en 12.00 uur kun je samen kiezen wat je wilt gaan zien. Natuurlijk kun je ook een ronde overslaan. Om na te praten met een drankje op het festivalplein bijvoorbeeld. Of misschien omdat je 10.00 uur te vroeg vindt op de zondagochtend? Voor de drie rondes heb je in ieder geval maar één kaartje nodig: een kaartje van 5 euro, waar we je ook graag een drankje bij geven. Een festivalpas is ook geldig voor het familieprogramma.

Het programma voor die dag blijft een verrassing, maar goed om te weten: alle films lenen zich voor een waardevol nagesprek. Kom dus vooral met je kinderen, of ouders, naar het familieprogramma, laat hen én jezelf inspireren en praat nog even (of zelfs dagenlang) na.

Familieprogramma - Beholders - Poster

Familieprogramma

Duur: 3×50 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Geen

Hoe werkt het familieprogramma?
  • Voor €5 per persoon koop je een kaartje voor het gehele familieprogramma.
  • Het familieprogramma is ook toegankelijk voor festivalpashouders.
  • Iedere documentaire duurt (inclusief gesprek) maximaal 1 uur.
  • Je kiest zelf hoeveel en welke documentaires je wilt zien.
  • Alle voorstellingen zijn op de Noordkade in Veghel.
  • Het familieprogramma draait (alleen) op zondag 9 oktober van 10 uur tot 13 uur.
  • Bij het kaartje is een drankje op ons festivalplein op de Noordkade inbegrepen.

Programma 2023

Datum: Zondag 8 oktober
Tijd: 10:00, 11:00 & 12:00 uur
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel

Wij waren bij een film over een jongen die niet naar school mocht, omdat hij zich niet goed had gedragen in de klas. Zelf had ik ook een meisje in de klas dat door andere scholen weggestuurd was en nu bij ons zat. Ik vond dat moeilijk, want zij was niet aardig tegen mij. Maar door de film zag ik wel dat het voor haar ook niet gemakkelijk was.

Kai Verhagen

Ik ben met mijn zoon en dochter bij een jeugddocumentaire van Beholders geweest. Ze zaten met gespannen gezichten te kijken, ik zag echt dat het ze iets deed. Thuis aan de keukentafel kwamen de verhalen; we hebben er nog regelmatig gesprekken over gevoerd.

Anne van de Wijdeven

De film over een meisje dat haar zusje had verloren vond ik heel mooi. Ik vond het heel zielig voor dat meisje, maar door de film begreep ik wel beter hoe het voor haar moest zijn.

Nina Verhagen