; be aware

behold 2019;

Inside Lehman Brothers

Het verhaal van een crisis verteld door de klokkenluiders

De val van Lehman Brothers in 2008 stortte de wereld in een van de grootste recessies aller tijden. In een meeslepend onderzoek kijkt Jennifer Deschamps naar de oorzaken van de verliezen van een bank die boven iedere verdenking verheven is.

Op 15 september 2008 vraagt Lehman Brothers officieel zijn faillissement aan. Losgelaten door de overheid en zonder een koper verdwijnt de respectabele bank die in 1850 in New York opgericht is. Een schuld achterlatend van honderden miljarden dollars.

Dit financiële instituut heeft jaren ervoor in een wedloop naar winst de subprime hypotheken ontwikkeld, maar die kregen al snel de naam toxic loans. Deze subprime hypotheken werden toegekend aan bescheiden huishoudens of huishoudens zonder inkomen, waardoor honderdduizenden Amerikanen huiseigenaar zijn geworden. Maar in 2007, toen de hypotheekbubbel barstte, zorgden de stijgende rentetarieven ervoor dat die eigenaren al snel hun verplichtingen niet meer konden voldoen. Een golf van beslagleggingen volgt door de Verenigde Staten, vooral Californië wordt daarbij geraakt…

Inside Lehman Brothers
Inside Lehman Brothers

Duur: 85 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Jennifer Deschamps
Land: Frankrijk, Canada
Jaar: 2018

>> Bekijk de trailer
Programma 2019

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Donderdag 10 oktober
Tijd: 22:30 uur
Locatie: Podiumzaal, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Vrijdag 11 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: van den Bosch Experience
Molentiend, Erp