; be shocked

behold 2019;

Before my feet touch the ground

Van naïef tegengeluid tot nationale protestbeweging

Juli 2011. Een jonge Israëlische film editor, genaamd Daphni Leef, besluit in protest te gaan tegen de huurprijzen voor woonruimtes door een tent op te zetten in het centrum van de stad. Binnen een paar dagen staat er een hele boulevard van tenten. Een bescheiden tegengeluid tegen woonbeleid groeit uit tot een nationale protestbeweging voor sociale rechtvaardigheid. In steden door heel Israël. Overal worden massale betogingen georganiseerd.

Daphni begint strijdvaardig en straalt een aanstekelijk idealisme uit, maar geleidelijk aan raakt ze vermoeid. Als regisseur kijkt ze terug op deze turbulente periode waarin ze van een naïeve jong vrouw is getransformeerd tot een gevierd en controversieel nationaal symbool.

Beholders Before My Feet Touch The Ground
Before my feet touch the ground

Duur: 78 minuten
Gesproken taal: Hebreeuws
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Daphni Leef
Land: Israël
Jaar: 2017

>> Bekijk de trailer
>> Onze gasten
Regisseur: Daphni Leef

Filmmaker en sociale activiste, dat is de in 1986 in Jerusalem geboren Daphni Leef. Ze groeide op in Tel Aviv en volgde een studie aan de The Steve Tisch School of Film en Television waar ze haar diploma behaalde. Sinds haar 16e was Daphni al bezig om muziek, korte films en TV shows te bewerken en met haar bewerkingen aan ‘PEPE’s last fight’ werd de documentaire genomineerd voor beste documentaire tijdens de Ophir Israeli Awards 2017. Eerder filmde Daphni zaken als haar afstudeerperiode, maar dat veranderde drastisch na haar grootse protestbeweging in Israël.

Programma 2019

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Vrijdag 11 oktober
Tijd: 19:30 uur
Locatie: De Vriendschap
Pastoor Teurlingsstraat 30, Boskant

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zaterdag 12 oktober
Tijd: 21:00 uur
Locatie: Magazijn, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel