fbpx Skip to main content
Beholders 2019Partners Verhaal

Bibliotheek Meierijstad

By 2 september 2019augustus 8th, 2022No Comments
 

; be hospitable

behold;

Bibiliotheek Meierijstad

Ruimte voor ontmoeting en debat

De Bibliotheek is het huis van de verhalen. Verhalen in de vorm van literatuur, informatie, digitale bronnen én de verhalen die onze bezoekers en medewerkers meebrengen. We stellen kennis en informatie voor iedereen ter beschikking en bieden mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. We bevorderen lezen en laten jong en oud kennismaken met literatuur, kunst en cultuur. Rondom deze thema’s organiseren we ontmoeting en debat, waarmee we ook een maatschappelijke rol vervullen.

Met Beholders is Meierijstad een initiatief rijker waar ruimte is voor ontmoeting en debat: samen het gesprek aangaan over een gedeelde (kijk)ervaring is een manier om kennis op te doen en je blik te verruimen. Dit kunnen wij als bibliotheek alleen maar toejuichen. Daarom zullen wij in de bibliotheken van Meierijstad enkele documentaires uitlichten met een selectie uit onze collectie. Wij zijn er voor iedereen die meer wil weten of zich verder wil verdiepen in een onderwerp.

>> Kijktips
My Own Private War

Wat gebeurt er met een familie als de oorlog ondertussen al lang voorbij is? Tijdens het maken van deze documentaire komt Lidija erachter dat de echte oorlog voortraast in mensen zelf. Zelfs in haar. Om het verleden achter zich te laten probeert Lidija de bron van vijandigheid te doorgronden.

Gaming the Real World

Kunnen games de wereld veranderen? Steden overal ter wereld worstelen met de problemen van het groeiende aantal inwoners. Kunnen games worden gebruikt om, vooral de jonge, inwoners deel te laten nemen in het ontwerpen van hun eigen steden?

Before My Feet Touch The Ground

De jonge Israëlische Daphni Leef besluit in protest te gaan tegen de huurprijzen voor woonruimtes door een tent op te zetten in het centrum van de stad. Een bescheiden tegengeluid tegen woonbeleid groeit uit tot een nationale protestbeweging voor sociale rechtvaardigheid.

Klanken van Oorsprong

De muzikale documentaire is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden. Het geeft weer hoe Nederlands-Indische muzikanten wisten te assimileren en hoe ze een verandering teweegbrachten in het Nederlandse muzieklandschap en ver daarbuiten.

Beholders My Own Private War
Beholders BeforeMyFeetThouchTheGround
Beholders GrannyProject
Beholders - Klanken van Oorsprong