fbpx Skip to main content

behold;

Restaurants

Maak de ervaring compleet

Als je een dag documentaires gaat kijken, dan wil je tussendoor natuurlijk ook iets eten. Meierijstad heeft veel prachtige horecagelegenheden. Hieronder tippen we er een paar. Op vertoon van je documentairekaartje krijg je bovendien een leuke korting of een gratis drankje. Gezellig een hapje eten voorafgaand aan de documentaire of achteraf napraten en je ervaringen delen. Dat maakt de ervaring echt compleet!

Dis

Zeg je DIS, dan zeg je Teun. Of beter gezegd, dan zie je Teun. Deze creatieve ondernemer en kok is vrijwel elke dag te vinden aan de Verlengde Noordkade in Veghel. Bij DIS kun je dan ook 7 dagen per week terecht voor lunch én diner.

In de open keuken zie je wat er vers voor je gemaakt wordt, door een team van maar liefst 5 koks. Ze koken er voor kleine gezelschappen, maar ook voor feesten en partijen. Van een snelle, verrassend lekkere, hap vanaf 10 euro tot een dagtopper zoals tonijnsteak of biefstuk. Deze biefstuk komt van de eigen koeien van DIS. Creatief culinair, dat is dit restaurant zeker. Dat moet ook wel als verspillingsvrij een van je credo’s is. Alles wordt gebruikt om zo min mogelijk voedsel te verspillen.

Ook de inrichting blinkt uit in creativiteit. Het restaurant is een oud vrachtschip. Een knipoog naar het vervoeren van goederen aan het kanaal in Veghel. Je kunt er bijvoorbeeld dineren op het achterdek in een huiselijke, aantrekkelijke en hippe sfeer. Echt een plek waar  zowel jong als oud zich thuis voelt. DIS blijft vernieuwen. Nieuw is ‘DIS kip’ waar je sappige kippetjes, gekruide drumsticks of kippenbouten kunt afhalen.

Op het voordek komen de heerlijke geuren je tegemoet. Een bezoek aan DIS is ideaal te combineren met het kijken van één van de vele documentaires die er aan de Noordkade te zien zijn. Op vertoon van je documentairekaartje krijg je bovendien, bij aankoop van een hoofdgerecht naar keuze, een gratis dessert of kop koffie. DIS dat moet je zien, dat moet je beleven!

Disteun.nl
Verlengde Noordkade 14
Veghel

Helden van Kien

Een prachtige locatie in een groenrijk gebied waar je heerlijk kunt wandelen en waar veel Rooienaren warme herinneringen aan hebben. Ruim drie jaar geleden werd het Kienehoef park in Sint-Oedenrode uitgebreid met een welkome horecagelegenheid.

De Helden van Kien is inmiddels niet meer weg te denken uit het park. Je kunt zelfs weer, net als vroeger, met een bootje de vijver op. Of maak een rondje door het park, het buitengebied of loop het Klompenbelevingspad. Liever neerstrijken op het grote terras of in het sfeervolle restaurant kan natuurlijk ook. De culinaire Helden maken graag iets lekkers voor je klaar. Met producten van lokale Helden en producten uit eigen moestuin. Voor zowel koffie (met bijvoorbeeld een heerlijke Heldenbol), lunch als diner kun je bij ons terecht.

Op zaterdag 12 oktober kun je bij de Helden van Kien de lunchvoorstelling ‘Het Geheim van de Rij’ bekijken.  Tijdens de voorstelling kun je genieten van een speciale Beholders lunch. Je krijgt dan terwijl je naar de  documentaire kijkt een vers soepje, luxe belegde mini-broodjes en een minikroketje. De Helden van de bediening heten je van harte welkom!

Deheldenvankien.nl
Bremhorst 1
Sint-Oedenrode

Restaurant Noot

Aan de rand van het centrum in Schijndel, achter de kerk, vind je restaurant NOOT waar je terecht kunt voor een héérlijke borrel, koffie of diner. Paul en Mendie heten je van harte welkom om te komen genieten van allerlei zelfgemaakte lekkernijen. Bonbons, ijs, sauzen: alles wordt in huis bereid door de vaste chef-kok Bart. Hij maakt gebruik van lokale topspecialiteiten uit Schijndel. Dat wil je proeven!

Wil je voor de voorstelling nog even een hapje eten? Bestel dan een culinair verrassingshoofdgerecht voor slechts 20,- Heb je wat meer tijd? Kom dan eens langs voor het populaire verrassingsmenu. Geef gerust aan als je wat ‘noten’ op je zang hebt. Daar houden we rekening mee. Bij de menu’s serveren we bijpassende wijnen of bieren waar we je graag meer over vertellen.

Op vertoon van je gekochte documentairekaartje krijg je van ons een gratis lekker welkomstdrankje. We zien je graag bij NOOT!

Restaurantnoot.nl
Vic. van Alpenstraat 10c
Schijndel

Tramhuys

In één van de oudste panden van Schijndel zit het Tramhuys. Als je vanuit Sint-Oedenrode het centrum van Schijndel inrijdt, zie je het Tramhuys aan de linkerkant opdoemen. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit leuke café-restaurant inderdaad een oud tramstation.

Dat is nog terug te zien in kleine details. Een stuk tramrails door de zaak en bagagerekken aan het plafond. Een sfeervol geheel, waar je heerlijk kunt genieten van veel lekkers. Je kunt in het Tramhuys terecht voor lunch, diner of borrel. Van broodjes, salades, burgers tot een tournedos of een zeetong. Dit eetcafé heeft een ruime keuze voor jong en oud.

Kom je tijdens het Beholders festival lunchen of dineren? Dan krijg je, op vertoon van je documentairekaartje, een gratis drankje naar keuze. Liever napraten over de documentaire onder het genot van een drankje? Wij geven 10% korting op de Tramhuys borrelplank. Dat wordt gezellig!

Tramhuys.nu
Hoofdstraat 113
Schijndel