; be overthrown

behold;

The Harvest

Een docu-musical over dagelijkse uitbuiting

Gurwinder komt uit Punjab en werkt al jaren als knecht op het land in Agro Pontino, niet ver van Rome. Vanaf zijn komst naar Italië woont hij al met de rest van de Sikh gemeenschap in de provincie Latina. Hardeep komt ook uit India, maar zij beleeft haar stress in Rome, waar ze werkt in de cultuursector. Zij is geboren en getogen in Italië en probeert zichzelf te bevrijden van de herinneringen van een familie die emigreerde in een andere tijd. Gurwinder wordt tegen zijn geloof in gedwongen om amfetamine te nemen om de zware werkdruk aan te kunnen, zodat hij in staat is wat geld naar India te sturen.

Een docu-musical die op een unieke manier een documentaire combineert met de traditionele choreografieën. Met als doel de vernedering van de arbeiders in het veld te laten zien die uitgebuit worden door de bendeleiders. Twee verhalen door elkaar gevlochten op één dag, van de eerste uren werk op het veld tot het avondgebed in de tempel. De verdiende oogst van dit harde werk lijkt in de realiteit van verblijfsvergunningen die vernieuwd moeten worden en valse loonbriefjes nog ver weg.

Beholders The harvest
The Harvest

Duur: 73 minuten
Gesproken taal: Italiaans, Indiaas
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Andrea Paco Mariani
Land: Italië
Jaar: 2017

>> Bekijk de trailer
>> Onze gasten
Sound designer: Claudio Cadei

Claudio Cadei is cultureel antropoloog, schrijver, sound engineer en muzikant. Hij heeft meegewerkt aan de totstandkoming van verschillende documentaires, waarbij hij niet alleen de soundtrack heeft gemaakt van alle producties van SMK Videofactory, maar ook heeft bijgedragen aan het schrijven en het onderzoek. Voor The Harvest werkte hij nauw samen met de choreograaf Mario Coccetti, de Bhangra dansers en de muzikanten die betrokken waren bij het maken van de soundscape en het dichterlijke kader om de ervaring van de uitgebuite arbeiders uit Punjabi uit te drukken.

Programma

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Donderdag 10 oktober
Tijd: 22:30 uur
Locatie: Walsmalerij, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Gratis consumptie

Bij elke voorstelling krijg je bij binnenkomst een bon voor een gratis consumptie. Deze bon kan besteed worden na de Q&A. Zo hopen we dat je nog even blijft en vooral dat je het gesprek aangaat met onze andere bezoekers…

Online verkoop

Kaartjes kunnen alleen besteld worden op deze website en online betaald worden. Na betaling krijg je van ons een mail met je e-ticket. Als je een vraag of problemen ervaart met betrekking tot de kaartjes, stuur ons dan een mailtje op tickets@beholders.nl.

Retourneren van kaartjes

Als je je kaartjes wilt retourneren of omruilen, stuur ons dan een mailtje via tickets@beholders.nl. We bekijken elke vraag op zichzelf en houden rekening met de reden, de tijd tot de voorstelling en of de voorstelling uitverkocht is.