; be persistant

behold;

Tanzania Transit

Passagiers met hun verhalen in de trein door Oost Afrika

We volgen Rukia, Peter en Isaya tijdens hun reis van drie dagen en nachten op een trein die Tanzania doorkruist. Onderweg vertellen zij hun levensverhalen, die hun kracht om te overleven tonen.

Rukia is een onafhankelijke vrouw, die haar eigen bar runt bij de mijnen in de woestijn, een keiharde mannenwereld. Haar doel van deze reis is een plek te vinden waar zij een nieuw leven kan beginnen. Isaya, een oude Masai, zit in het armste gedeelte van de trein met zijn kleinzoon William op weg terug naar zijn familie in de bush. In de trein worden zij geconfronteerd met de vooroordelen die medepassagiers hebben over Masai.

Peter reist eerste klas. Ooit was hij de leider van een grote misdaadbende, maar nu is hij een machtige dominee die zijn geld verdient door (arme) volgelingen te laten betalen voor zijn dubieuze diensten. Deze drie personages hebben één ding gemeen: hoe uitzichtloos hun leven soms ook was, altijd vonden ze een manier om door te gaan.

Beholders - Tanzania Transit
Tanzania Transit

Duur: 75 minuten
Gesproken taal: Swahili
Ondertiteling: Nederlands
Regisseur: Jeroen van Velzen
Land: Nederland
Jaar: 2018

>> Bekijk de trailer
>> Onze gasten
Regisseur: Jeroen van Velzen

Jeroen van Velzen (1979, Heerlen) woonde als kind in Kenia, India en Zuid-Afrika. Na zijn puberjaren te hebben doorgebracht op een Britse kostschool, keerde hij terug naar Nederland om documentaire te gaan studeren aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Zijn laatste film Tanzania Transit ging in wereldpremière tijdens het Tribeca Film Festival in New York.

Moderator: Rick Versteegh

Gastheer is Rick Versteegh, ervaren Afrika-ganger waaronder Tanzania. Rick reist sinds 30 jaar regelmatig naar Afrika en kent de schoonheid, maar ook de uitdagingen van het continent. Zo bereisde hij tijdens een 3 jaar lange wereldreis een groot deel van het continent en woonde en werkte hij met gezin voor bijna 10 jaar in Zambia. Over deze reizen heeft hij tweemaal een presentatie gegeven in het City Theater in Schijndel.

Programma

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 16:30 uur
Locatie: Walsmalerij, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Gratis consumptie

Bij elke voorstelling krijg je bij binnenkomst een bon voor een gratis consumptie. Deze bon kan besteed worden na de Q&A. Zo hopen we dat je nog even blijft en vooral dat je het gesprek aangaat met onze andere bezoekers…

Online verkoop

Kaartjes kunnen alleen besteld worden op deze website en online betaald worden. Na betaling krijg je van ons een mail met je e-ticket. Als je een vraag of problemen ervaart met betrekking tot de kaartjes, stuur ons dan een mailtje op tickets@beholders.nl.

Retourneren van kaartjes

Als je je kaartjes wilt retourneren of omruilen, stuur ons dan een mailtje via tickets@beholders.nl. We bekijken elke vraag op zichzelf en houden rekening met de reden, de tijd tot de voorstelling en of de voorstelling uitverkocht is.