; be puzzled

behold 2019;

De Man Die Achter De Horizon Keek

Het mysterie van een man die verdween

Meer dan 40 jaar geleden besloot Bas Jan Ader op avontuur te gaan. In een klein zeilbootje vertrok de Nederlander vanuit de Verenigde Staten naar Engeland. Negen maanden later werd het bootje stuurloos in zee gevonden. Er was geen teken van Ader. Dit verhaal heeft filmmaker Martijn Blekendaal altijd al gefascineerd. Niet alleen vanwege de verdwijning zelf, maar ook vanwege het hele mysterie eromheen.

In zijn onderzoek volgt Martijn de voetstappen van Bas Jan naar Hollywood. De man die achter de horizon keek is echter geen doorsnee onderzoeksdocumentaire. Het blijkt dat, om te begrijpen waarom deze man zijn noodlottige reis heeft gemaakt, de filmmaker eerst zijn angst moet overwinnen: verder kijken dan zijn eigen horizon. In een meeslepende montage van beelden die springen in tijd, plaats en personages, laat Blekendaal zien dat Bas Jan Ader iets groters heeft achtergelaten dan alleen een mysterie.

Documentaires voor volwassenen waar je ook met je kinderen naar toe kan. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit is één van de drie films die we gratis aanbieden in het City Theater in Schijndel in samenwerking met SOS700.

Beolders - De Man Die Achter De Horizon Keek

De Man Die Achter De Horizon Keek

Duur: 26 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Regisseur: Martijn Blekendaal
Land: Nederland
Jaar: 2018

Bekijk de trailer

Programma 2019

Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 15:00 uur
Moderator: Maikel de la Cousine
Moderator: Elsje van Boxtel
Locatie: City Theater
Hoofdstraat 145, Schijndel