; be persistant

behold 2019;

Tanzania Transit

Passagiers met hun verhalen in de trein door Oost Afrika

We volgen Rukia, Peter en Isaya tijdens hun reis van drie dagen en nachten op een trein die Tanzania doorkruist. Onderweg vertellen zij hun levensverhalen, die hun kracht om te overleven tonen.

Rukia is een onafhankelijke vrouw, die haar eigen bar runt bij de mijnen in de woestijn, een keiharde mannenwereld. Haar doel van deze reis is een plek te vinden waar zij een nieuw leven kan beginnen. Isaya, een oude Masai, zit in het armste gedeelte van de trein met zijn kleinzoon William op weg terug naar zijn familie in de bush. In de trein worden zij geconfronteerd met de vooroordelen die medepassagiers hebben over Masai.

Peter reist eerste klas. Ooit was hij de leider van een grote misdaadbende, maar nu is hij een machtige dominee die zijn geld verdient door (arme) volgelingen te laten betalen voor zijn dubieuze diensten. Deze drie personages hebben één ding gemeen: hoe uitzichtloos hun leven soms ook was, altijd vonden ze een manier om door te gaan.

Beholders - Tanzania Transit

Tanzania Transit

Duur: 75 minuten
Gesproken taal: Swahili
Ondertiteling: Nederlands
Regisseur: Jeroen van Velzen
Land: Nederland
Jaar: 2018

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseur: Jeroen van Velzen

Jeroen van Velzen (1979, Heerlen) woonde als kind in Kenia, India en Zuid-Afrika. Na zijn puberjaren te hebben doorgebracht op een Britse kostschool, keerde hij terug naar Nederland om documentaire te gaan studeren aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Zijn laatste film Tanzania Transit ging in wereldpremière tijdens het Tribeca Film Festival in New York.

Programma 2019

Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 16:30 uur
Moderator: Rick Versteegh
Locatie: Walsmalerij, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel