; be puzzled

behold;

De Man Die Achter De Horizon Keek

Het mysterie van een man die verdween

Meer dan 40 jaar geleden besloot Bas Jan Ader op avontuur te gaan. In een klein zeilbootje vertrok de Nederlander vanuit de Verenigde Staten naar Engeland. Negen maanden later werd het bootje stuurloos in zee gevonden. Er was geen teken van Ader. Dit verhaal heeft filmmaker Martijn Blekendaal altijd al gefascineerd. Niet alleen vanwege de verdwijning zelf, maar ook vanwege het hele mysterie eromheen.

In zijn onderzoek volgt Martijn de voetstappen van Bas Jan naar Hollywood. De man die achter de horizon keek is echter geen doorsnee onderzoeksdocumentaire. Het blijkt dat, om te begrijpen waarom deze man zijn noodlottige reis heeft gemaakt, de filmmaker eerst zijn angst moet overwinnen: verder kijken dan zijn eigen horizon. In een meeslepende montage van beelden die springen in tijd, plaats en personages, laat Blekendaal zien dat Bas Jan Ader iets groters heeft achtergelaten dan alleen een mysterie.

Documentaires voor volwassenen waar je ook met je kinderen naar toe kan. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit is één van de drie films die we gratis aanbieden in het City Theater in Schijndel in samenwerking met SOS700.

Beolders - De Man Die Achter De Horizon Keek
De Man Die Achter De Horizon Keek

Duur: 26 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Regisseur: Martijn Blekendaal
Land: Nederland
Jaar: 2018

>> Bekijk de trailer
>> Onze gasten
Regisseur: Martijn Blekendaal

Martijn Blekendaal (Amsterdam, 1973) begint kort na zijn eindexamen gymnasium in 1992 tegelijkertijd aan de HBO opleiding Cultuur & Beleid en de universitaire studie Kunstgeschiedenis. In 2003 voltooit hij de studie Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Door een stage bij televisieprogramma Andere Tijden (NPS/VPRO) belandt hij bij de NPS. Als researcher werkt hij voor programma’s als PREMtime (NPS), PaPaul (VARA) en eindredacteur en verslaggever bij diverse kunstprogramma’s.

Programma

Kaartjes: € 0,- per stuk
Bestellen i.v.m. beschikbare plekken
Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 15:00 uur
Locatie: City Theater
Hoofdstraat 145, Schijndel

Gratis consumptie

Bij elke voorstelling krijg je bij binnenkomst een bon voor een gratis consumptie. Deze bon kan besteed worden na de Q&A. Zo hopen we dat je nog even blijft en vooral dat je het gesprek aangaat met onze andere bezoekers…

Online verkoop

Kaartjes kunnen alleen besteld worden op deze website en online betaald worden. Na betaling krijg je van ons een mail met je e-ticket. Als je een vraag of problemen ervaart met betrekking tot de kaartjes, stuur ons dan een mailtje op tickets@beholders.nl.

Retourneren van kaartjes

Als je je kaartjes wilt retourneren of omruilen, stuur ons dan een mailtje via tickets@beholders.nl. We bekijken elke vraag op zichzelf en houden rekening met de reden, de tijd tot de voorstelling en of de voorstelling uitverkocht is.