fbpx Skip to main content
 

; be hopeful

 

; be together

 

; be devoted

 

; be open

 

; be inspiring

 

; be alive

 

; be creative

 

; be honest

 

; be emancipated

 

; be dedicated

 

; be just

 

; be exclusive

 

; be credible

 

; be mystified

 

; be adaptive

 

; be blown away

 

; be responsible

 

; be intimate

 

; be united

 

; be yourself

 

; be passionate

 

; be surprised

 

; be moved

 

; be mournful

 

; be safe

 

; be kind

 

; be humane

 

; be involved

1
1

behold;

Moderatoren

Het verhaal van de moderatoren

Een goed gesprek, waarin ideeën uitgewisseld en ervaringen gedeeld worden. Het is één van de speerpunten van Beholders. De moderator is daarbij onmisbaar. Iemand die in staat is het gesprek te leiden, maar zich tegelijkertijd dienstbaar opstelt. Sturend én bescheiden. Soms in the spotlight, maar soms ook op de achtergrond.

Bij Beholders zijn we trots op onze moderatoren: een vaste groep betrokken mensen met een interessante achtergrond en goede ideeën. Mensen met wie we graag een samenwerking voor de lange termijn aangaan. Maar wie zijn onze moderatoren eigenlijk?

Frits Buijs

Frits Buijs is een van de twee eigenaren van Eendracht Films in Den Bosch. Producer, redacteur, geluidsman én manusje van alles. Medeverantwoordelijk voor onder andere de documentaire Enkeltje Hemel over de laatste treinbedevaart naar Lourdes en een succesvolle serie biografische portretten over Brabantse Helden.

Sophie de Ruijter

Van kleins af aan geïnspireerd door andere creatieve geesten was het al gauw duidelijk voor Sophie. De kunsten zijn haar thuis. Als musicus en kunsteducator kun je Sophie het beste omschrijven als een creatieve duizendpoot. Sophie is fluitiste, dirigente, geeft kunstlessen via CHV Academy, ontwikkelt kunst-educatieve projecten en studeert aan de Master Kunsteducatie. Sophie is nieuwsgierig en altijd op zoek naar de dialoog. Zo vormt zij haar eigen kleurplaat binnen de kunst(educatie) en deelt deze graag met anderen. Want wat is er nu leuker dan buiten de lijntjes te kleuren en te ontdekken?

Jetty Eugster

Jetty Eugster, voormalig burgemeester van Schijndel en voormalig waarnemend burgemeester van Reusel-De Mierden. Vrouw van Erik, moeder van 3 dochters en oma van 3 kleindochters en nu sinds 12 juni 2021 echt pensionada, maar wel een drukke pensionada met een aantal vrijwillige bestuursfuncties. Nog altijd brandt het vuurtje in haar om wat er in de wereld gebeurt, ver weg en dichtbij. Ze wil heel graag weten wat mensen bezighoudt en hoe het met hen is, en durft dat ook te vragen. Houdt van plezier in het leven maar verliest de verdrietige kanten niet uit het oog.

Eus Witlox

Schijndelaar Eus Witlox, getrouwd met Michèle en vader van vijf kinderen, werkte 28 jaar bij de Penitentiaire Inrichting in Vught. Hij was daar drie jaar werkzaam als leidinggevende op de correctieafdeling, zes jaar als leidinggevende op de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en ruim twaalf jaar als coördinator van opleidingen voor personeel. Daarnaast was hij acht jaar raadslid in Schijndel en vijf jaar wethouder en locoburgemeester, waarvan drie jaar in Schijndel en twee jaar in Meierijstad. Momenteel geeft Eus trainingen en lessen op het gebied van beveiliging, veiligheid en zorg.

Maarten van Hooft

Maarten van Hooft is een creatief baasje. Als copywriter en strateeg maakt hij al 23 jaar reclame voor nationale en internationale merken. Daarnaast is hij al sinds jaar en dag spreekstalmeester op Paaspop, schrijft hij voor de Lowlands dagkrant en organiseert Maarten popquizzen door het hele land. Als feitjesslurper, geschiedenisvreter en verzamelaar van nutteloze kennis, is het genre documentaire aan Van Hooft wel besteed.

Arthur Frieser

Arthur is ondernemer. Hij runt een organisatieadviesbureau en met zijn team begeleidt hij onder meer bij organisatieontwikkeling, digitalisering en verandering. Hij is actief als vrijwilliger op allerlei gebied, zoals bij Beholders als moderator maar ook als bestuurder bij Stichting Streekpark Kienehoef. Hij is geboren in Schijndel, ging naar de middelbare school in Veghel en woont in Sint-Oedenrode: Meierijstad is zijn thuis. Een enthousiaste, nieuwsgierige, bezige bij.

Rik Compagne

Rik Compagne is wethouder in de gemeente Meierijstad van zorg, volksgezondheid en volkshuisvesting. De documentaire Requiem for Williamsburg, die ingaat op de opwaardering van wijken en de gevolgen van gentrificatie sluit erg goed aan op zijn werkgebied. Op vrijdagavond is hij moderator bij deze documentaire, bij Mariëndaal in Sint Oedenrode.

Edwin van de Schoot

Geïnteresseerd in wat mensen drijft en wat voor overtuigingen en waarheden zij daarvoor gebruiken. Hoe mooi is het als je dit benut in je eigen leven en het naast je eigen opvattingen plaatst. Je kennis wordt verrijkt. Edwin is bij Waterschap De Dommel verantwoordelijk voor het verbinden van water aan de ideeën en doelen van anderen én het in evenwicht brengen van het samenspel tussen mens, plant, dier en aarde in Midden-Brabant.

Stef Soons

Stef Soons is eigenaar van zijn eigen trainingsbureau voor medezeggenschapsorganen en daarnaast bemiddelaar bij complexe scheidingen. Hij houdt zich vooral bezig met de andere kant van de waarheid. Hij vindt het mooi om anderen te entertainen door zelf muziek en theater te maken. Daarnaast is hij vrijwillig voorzitter van stichting kinderdroomwens, voor kinderen/ puber/ jongeren met een ernstig traumatische ervaring.

Elsje van Boxtel

Elsje heeft een grote liefde voor kinderen en een diepe belangstelling in wat er bij kinderen speelt en hoe je hen begeleidt in het opgroeien en hun ontwikkeling. In haar vrije tijd bezoekt zij graag theatervoorstellingen en speelt zij zelf toneel, met een voorliefde voor improvisatietheater. Als leerkracht voor groep 7/8 en cultuurcoördinator op basisschool De Beemd, is Elsje helemaal op haar plek.

Menno Roozendaal

Menno Roozendaal is wethouder van Kunst en Cultuur in de gemeente Meierijstad. Als wethouder houdt hij zich voornamelijk bezig met het bestrijden van armoede en schulden en het aanbieden van hulp voor de jeugd. Menno heeft een dochter, Hannah, en woont in Schijndel, samen met zijn vriendin Geertje. Houdt van Engeland, Spanje en Portugal, liefhebber van kamperen, theater, festivals en geschiedenis. Vorig jaar sloot hij aan als moderator bij de film Summa. Ook dit jaar gaat hij graag het gesprek aan met onze bezoekers, op zaterdagmiddag tijdens de vertoning van Here I Am op de Noordkade.

Maikel de la Cousine

Maikel de la Cousine, directeur in het basisonderwijs en een van de oprichters van Let’s Play in Schijndel, is voor het tweede jaar moderator bij Beholders. Samen documentaires kijken: een mooie manier om met elkaar in gesprek te gaan over inhoudelijke, inspirerende onderwerpen en verschilllende zienswijzen te belichten.