; be guided

behold 2022;

The North Drift

Waar brengen rivieren ons plastic afval?

Een Duitse bierfles, aangespoeld op een van de meeste afgelegen eilanden van de Noorse Lofoten in de Noordelijke Ijszee. Hoe is die fles daar gekomen? Is die echt vanuit Duitsland daar terecht gekomen? Of heeft een toerist zijn biertje gedronken en de fles in de zee gegooid? Bezorgd over het unieke Noorse landschap, is documentairemaker Steffen Krones vastberaden om dit tot op de bodem uit te zoeken.

Zijn rivieren in Centraal Europa verbonden met de Noordelijke Ijszee? Kan afval echt zulke afstanden afleggen? Zijn persoonlijke nieuwsgierigheid groeit uit tot een wetenschappelijk onderzoek. Samen met ingenieurs en bekende wetenschappers wil Steffen de reis van het afval volgen vanuit zijn eigen stad Dresden. Ze bouwen GPS-boeien die ze uitzetten op de rivier de Elbe. Kris, een vriend van Steffen, volgt het experiment vanuit Noorwegen.

Gaan de boeien echt aanspoelen op de kusten van de Noordelijke Ijszee? Gaan de gegevens van de GPS de vermoedens bevestigen dat er verbindingen zijn tussen Duitse rivieren en het gebied boven de poolcirkel? De documentaire neemt ons mee op een wetenschappelijk avontuur langs de rivier de Elbe, over de Noordzee naar Noorwegen en toont ons dat we onderdeel zijn van een cyclus waarin een ieder van ons een verschil kan maken.

The North Drift - Beholders

The North Drift

Duur: 92 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Steffen Krones
Jaar: 2021

Bekijk de trailer

Programma 2022

Datum: Donderdag 6 oktober
Tijd: 20:00 uur
Moderator: Arent van Dijk
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel

Datum: Zondag 9 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel

Lees meer over ons thema Natuur
Lees meer over ons thema Natuur