; be casual

 

; be casual

1
1

behold 2022;

Mama

Ik wil dat mijn kinderen zichzelf kunnen zijn, zo vrij mogelijk

Mama vertelt het verhaal van een Rotterdamse zelfgekozen familie. Aan het hoofd van de familie staat moeder en dragqueen Ma’MaQueen. Samen met haar drie katten, vormt zij een veilige haven voor haar zes drag-kinderen.

Niet iedereen binnen het huis kan rekenen op begrip van biologische familie en ze kampen allemaal met persoonlijke problemen; afgewezen worden door je familie, een negatief zelfbeeld of je niet gezien voelen. De turbulente zoektocht naar identiteit en acceptatie binnen een maatschappij die schreeuwt dat jij er niet mag zijn, gaat niet over rozen. Drag laat hen dit alles vergeten en de tekortkomingen in hun dagelijks leven gaan voor even in rook op.

De soms harde werkelijkheid en fantasie overlappen elkaar dagelijks, maar onder de vleugels van mama voelen ze zich veilig en gezien. Bij elkaar vinden zij steun, geborgenheid en een thuis waarin fantasie werkelijkheid wordt. Boven alles, willen zij elkaar vieren.

Mama - Beholders

Mama

Duur: 59 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Esmeé van Loon
Jaar: 2022

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseur: Esmée van Loon

Esmée van Loon (1996) regisseert en produceert haar eigen documentaires, vaak over sociale kwesties. Observeren, verder kijken en persoonlijke betrokkenheid bij haar onderwerpen zijn belangrijke onderdelen in haar proces. Haar films nemen een sterk humanistische houding aan vanuit sociopolitieke, psychologische en filosofische perspectieven.

Programma 2022

Datum: Zaterdag 8 oktober
Tijd: 19:45 uur
Gast: Esmée van Loon
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel

Lees meer over ons thema Familie
Lees meer over ons thema Familie
Bekijk haar documentaire op Beholders 2020
Bekijk haar documentaire op Beholders 2020